https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V murskosoboški bolnišnici kljub stavki optimistični

Rakičan, 13.12.2016 ob 9:00  

Sinoči je v prostorih Splošne bolnišnice Murska Sobota potekala novinarska konferenca, kjer je vodstvo bolnišnice predstavilo aktivnosti v Splošni bolnišnici Murska Sobota in rezultate zadnje seje Sveta zavoda Splošne bolnišnice Murska Sobota. Kljub stavki so v bolnišnici optimistični.


Zadnje obdobje je murskosoboško bolnišnico zaznamovala stavka, ki je doseganje začrtanega programa otežila, vendar pa vodstvo pričakuje, da bodo do konca leta opravili vse načrtovane primere in s tem dosegli načrtovan poslovni izid. Direktor bolnišnice Bojan Korošec je povedal, da jih je stavka prizadela manj kot pa so se vsi bali. Do zamika je prišlo 39 operacij, ki pa so do današnjega dne vse nadoknadene. Glede čakalnih dob je povedal, da so se v lepem številu zmanjšale, na nekaterih oddelkih celo prepolovile. Najdaljše čakalne dobe so na ortopediji - operacija hrbtenice, kolka in kolena. Tako kot lansko leto so tudi letos nabavili 60 prepotrebnih bolniških postelj.

Rezultati poslovanja v zadnjem obdobju
V okviru specialistične ambulante dejavnosti so v prvi polovici leta opravili 141.134 pregledov, kar je za 2 odstotka več, kot je bilo po pogodbi. V prvih desetih mesecih leta 2016 so opravili 12.377 raznih operacij, kar je 4 odstotke več, kot prejšnje leto in 10.207 dializ, kar je za 2,6 odstotka več, kot leto prej. Ocena poslovanja do konca leta kaže, da bo bolnišnica poslovala pozitivno. Večja vlaganja v prvih desetih mesecih leta 2016 so bila v glavnem namenjena delovanju medicinske dejavnosti. Skupaj so investirali v opremo in zgradbe v višini 1.589.111 evrov. Za medicinsko opremo je bilo namenjeno 1.088.458 evrov.  

Zaposlitev novih zdravnikov
Konec oktobra 2016 je bolnišnica zaposlovala 1.025 sodelavcev, kar je za 3,2 odstotka več, kot konec leta 2015, predvsem na račun urgentnega centra. Od tega je bilo 148 zdravnikov, specialistov, specializantov in pripravnikov. V tem času so v bolnišnici tudi strokovno napredovali in na novo zaposlili kardiologa mag. Nikolajevića, ki je bil prej v Beogradu. Čez nekaj mesecev bo prišla tudi njegov soproga, ki je patologinja. S 1. januarjem 2017 pa prideta dr. Lanščak in docentka Lanščakova.  

Izvajanje dodatnega programa zdravstvenih storitev iz ortopedije, žilne kirurgije in urologije
Splošna bolnišnica Murska Sobota je letos pri Ministrstvu za zdravje kandidirala za dodatni program zdravstvenih storitev iz ortopedije, žilne kirurgije in urologije, z namenom skrajšanja čakalnih vrst. Bolnišnica je tako že pridobila 80 operacij artroplastike kolena, 20 operacij hrbtenice, 30 operacij na perifernem ožilju in 30 operacij raka prostate, ledvic in mehurja. Skupna vrednost dodatnega enkratnega programa je ocenjena na 600.000 evrov. S strani Ministrstva za zdravje so tako sprejeli dodatnih 36 operacijskih posegov na perifernem ožilju in 9 operacij artroplastike kolena, v ocenjeni skupni vrednosti 190.000 evrov. Načrtujejo, da bodo vse posege opravili do božičnih praznikov.  

Simpozij o kronični rani
V organizaciji Splošne bolnišnice Murska Sobota, Delovne skupine za oskrbo kronične rane ter Strokovnega društva medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Pomurja, je v Murski Soboti potekal že 7. Pomurski simpozij o kronični rani. Osrednja tema letošnjega simpozija je bila kronična rana in pacientove pravice v okviru tega in s tem povezovanje bolnika s kronično rano in njegovim psiho-socialnim in ekonomskim stanjem. 

Prejem sponzorskih sredstev
Splošna bolnišnica Murska Sobota je s strani Evangeličanske cerkvene občine prejela sponzorska sredstva v višini 1.000 evrov, ki jih bodo namenili za delovanje otroškega oddelka. Sredstva so bila zbrana na letošnjem tradicionalnem binkoštnem pikniku. Direktor bolnišnice Bojan Korošec se je ob tej priložnosti zahvalil predvsem mag. Leonu Novaku, ki je pobudnik in glavni koordinator zbiranja sredstev za bolnišnico. Bon v vrednosti 185 evrov je Aleš Šarkanj v imenu pomurskih motoristov izročil direktorju bolnišnice za delovanje Urgentnega centra.    

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.