https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Lek ponovno pridobil polni certifikat Družini prijazno podjetje

13.12.2016 ob 11:00  

»Že vrsto let smo zavezani k temu, da ustvarjamo delovno okolje, v katerem se naši zaposleni dobro počutijo in ki jim omogoča učinkovito usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja,« je ob podaljšanju polnega certifikata Družini prijazno podjetje dejal Marjan Novak, član uprave in delavski direktor.

Ter dodal: »V Leku ukrepe sprejemamo in prilagajamo predvsem na pobudo naših zaposlenih ter vseskozi skrbimo za to, da se ukrepi tudi izvajajo«. V družbi Lek, ki letos obeležuje 70 let svojega obstoja, bodo s prizadevanji za ohranjanje položaja privlačnega delodajalca za zaposlene z družinami tudi nadaljevali, saj je to pomemben del njihove odgovornosti do zaposlenih.  

V času, odkar je Lek prejemnik certifikata Družini prijazno podjetje, so sprejeli vrsto družini prijaznih ukrepov, kot so fleksibilen delovni čas z možnostjo izbire prihoda in odhoda na delovno mesto, časovni konto, možnost dela od doma, ponovno vključevanje zaposlenih v delo po starševskem oziroma porodniškem dopustu, dneve odprtih vrat za družine zaposlenih, varstvo šolskih otrok in prostočasne aktivnosti za otroke v času šolskih počitnic. Pred nekaj leti so sprejeli tudi ukrep - otroški časovni bonus, ki staršem omogoča, da si lahko vzamejo prost dan ob uvajanju otrok v šolo ali vrtec. Poleg tega so v individualne načrte kariernega razvoja v letne razgovore vključili tudi tematiko usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja ter izdali priporočilo vodjem za sklicevanje sestankov s predvidenim začetkom in zaključkom v okviru fiksnega delovnega časa (med 8.30 in 15.00).

Foto: lek.si

Zaposlenim so na voljo še dodatne ugodnosti, med drugim Lekov vrtec v Ljubljani, obdarovanja otrok, različna športna udejstvovanja zaposlenih, fitnes studio in zdravstvena ambulanta na sedežu družbe ter dodatna izobraževanja. Zaposlene spodbujajo k zdravemu načinu življenja, in sicer z vrsto dejavnosti skozi vse leto. Zadovoljstvo zaposlenih potrjujejo rezultati mnenjskih raziskav med  zaposlenimi in njihova aktivna vloga pri oblikovanju predlogov novih ukrepov, s katerimi želijo soustvarjati družini prijazne pogoje v družbi. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.12.2016 ob 13:47 12 gost

      6 nočnih tau je za vas družinsko podjetje ?

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.12.2016 ob 15:34 Luka kk gost

      Ja res družini prijazno podjetje v Ljubljani, kaj pa Lendava PCL. Kot slišimo zaposleni v proizvodnji garajo za minimalca vendar z nočnimi,potnimi in nadurami dvigujejo imidž do Osemsto- pedeset, - Devetsto. , za družino prijazno podjetje v Prekmurji

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.12.2016 ob 17:23 gost gost

      Ja kaj se pa buniš si se tudi takrat buno ko si dobiu 1000,200 evr božičnice plus plačo.Človek malce razmišljaj.Če nočeš dela pa nasvidanje in pride drugi..

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.12.2016 ob 23:45 tonek101 gost

      saj se nihče ne buni samo naj negdo ne laže da je to prijazno podjetje to je še daleč od tega

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.