https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: V Gledališču Park pričarali »Pravi božič«

Murska Sobota, 15.12.2016 ob 7:10  

»Božič je veliko več kot le poseben čas z družino in ljudmi, ki jih imamo radi. Je veliko več kot lepo zavito darilo, ki ga je nekdo, ki nas ima rad, skril pod božično drevesce.« To je bilo sporočilo koncerta z naslovom "Pravi božič", ki ga je 11. decembra 2016 v Gledališču Park v Murski Soboti pod okriljem Binkoštne cerkve v Murski Soboti pripravila vokalna skupina pod vodstvom Marianne Kuzmič.


Vokalno skupino sestavljajo prostovoljci iz različnih krajev Prekmurja, ki so po svoji profesionalni plati aktivno vključeni v svoj poklic, svoj prosti čas pa med drugim namenjajo povezovanju v petju in ustvarjanju glasbe, saj jih veže posebna vez, ljubezen do Boga.

Čas je bil ravno pravšnji. Ni ga namreč človeka, ki ga misel na božične praznike ne bi vsaj malo navdušila. Skupina je prisotnim, ki so iz dveh polno zasedenih koncertov odhajali vidno prevzeti, predstavila »Pravi božič«, katerega pomen je veliko globlji kot le nabava in ovijanje daril, zbiranje najlepših okraskov za domačo smrečico ali načrtovanje odlične večerje. Božič je najlepši praznik zato, ker nosi posebno skrivnost. Človeštvu namreč – tebi in meni - je bila dana priložnost, da dobijo naša življenja smisel, s tem, da je Bog za nas dal največje darilo.


Foto in besedilo: Jernej Kuzmič

Več fotografij v spodnji galeriji... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.