https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Stare gostilne ob murskosoboški železniški postaji ni več

Murska Sobota, 16.12.2016 ob 10:00  

Staro gostilno ob modernizirani železniški postaji v Murski Soboti, ki že nekaj časa kazi njeno okolico, so včeraj vendarle pričeli rušiti. Čeprav so številni Sobočanci emocionalno vezani nanjo, se je več ne da popraviti. Že pred meseci pa se je zataknilo pri dovoljenju za rušenje te stavbe, ki je sicer v privat lasti.

 

Spominimo, da je objekt imel odločbo gradbenega inšpektorja za rušenje in določbo Zavoda za spomeniško varstvo, da naj se poruši, ker ni več primeren za rekonstrukcijo, vendar Upravna enota Murska Sobota lastniku ni izdala gradbenega dovoljenja za rušenje. Upravna enota se je sklicevala na odlok Mestne občine Murska Sobota, ki ne dovoljuje nobenih posegov. Upravni enoti pa so očitali ozko tolčmačenje predpisov.

Ob obisku vlade junija, ko je potekala slovesnost ob zaključku projekta rekonstrukcije, elektrifikacije in nadgradnje železniške proge Pragersko−Hodoš, je bila ovita v reklamne panoje projekta.

Foto: FB Murska Sobota gnes, Bojan Kos in Reinhard Lončar

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.12.2016 ob 10:17 gost gost

      Okolico so kazili vsi ti nesposobnjakoviči, ki so nej znali in hoteli obdržati to znamenito stavbo mesta. Tudi v drugih mestih majo na žel. postajah stare stavbe kot kulturnozgodovinski spomenik ,ali muzej. Pri nas pa je lajlažje vse podreti in zidati nova skropucala. Sicer se je pa ta stavba dolgo pacala in pametni občinski veljaki niso znali kaj z njo - škoda. Pa tudi, kje pa je bilo vsa ta leta društvo arhitektov, če nič ne ukreoa so sami sebi namen. In to ne velja samo za to zgradbo. Še enkrat- škoda, da se ni hotela najti druga rešitev.

      15 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.12.2016 ob 11:49 gost

      Gost maš praf,,,bi povdaro,,sramota za take veljake ka se drzijo tak pametne,,so pa..........,ka ne konentiran,,,vsi kompletno so koruptivni,,z izvajalcem tega dela vred,,,tomi se pravi,,,, mafija,,nekaj zgradijo za normalne peneze te pa oderuško odavlejo,,bole ka se ne spitavlemo,, o teh občinarskih pa inšpektirskih veljakih,,vse spodkupljeno,,vsak samo čaka džeoarac,,tisočake nej male,,,to gučin z izkušenj,,,pa hvala za takšne upravo,,

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.12.2016 ob 12:07 gost

      Kak da je tou od včeraj v takšon stanji. Ka je delo Štihec dva mandata, pa ovi Slavic pred njin? Prvi je verjetno nej vido nikšoga osebnoga profita pri ton, drugi pa je nej ta odo ka je šank biu zaprejti. Tak ka so nej telko tej zdaj krivi kelko vsi tisti pred njimi.

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.12.2016 ob 12:36 zet gost

      zanima me KDAJ lahko spijem prvo kavico v tem novem lokalu???

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.12.2016 ob 14:03 ffefe gost

      ne bojte preveč pametni ka vas 99% bolo kurac za tau zgradbo zaj ka se pa podrla pa ste vsi največji kulturniki pa eksperti na področji zaščite starih stavb pa ugleda pa urbanizacije sobote.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.12.2016 ob 14:38 gost gost

      Ni res zadnji gost. Nas navadne občane ni nikoli nihče nič vprašal, niti za mnenje, ali kakše pobude. Veljaki so delali ka so hoteli in ka se jin je bolj splačalo.Za nekatere stvari so imeli prostorske predstavitve,zbirali mnenja občanov, za to zgradbo nikoli. In res, kaj so delali vsi ti veliki župani, ki so imeli dva mandata in več? Zdaj se vidi, kaj so delali, vse drugo, samo za mesto se niso kaj dosti zmenili.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.12.2016 ob 15:31 gost

      Što tole ruši ?? Vohat trans, tej so tak nej za drugo delo !!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      16.12.2016 ob 17:53 gost

      ABOUT TIME!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      18.12.2016 ob 0:07 BB gost

      Čemeren san, ka bi trbelo prle sliko vr360 napraviti!! VR sprehod malo skozi prostore, ker je to bila za starejše legendarna lokacija. Občina bi pa ob pravem času morala poskrbeti, da bi stavba živela. Da bi bil notri nek muzej železnice. Moja ideja je še, da bi goričko Mariško lejko meli predstavleno v miniaturi, pa kazali kakše stare inserte dokumentarnih oddaj od železnice na kakšon platni, pa če je kakšna posebnost v našoj železnici jo posebej predstaviti, male Mariške-lokomotive prodajati kot spominke, pa en mali kafič z izbrano kavo meti, kajti na takih lokacijah kava, čaj prav paše vsakemu ki čaka na vlak. Wifi point vzpostaviti, Mehano Izola železniški kotiček napraviti, ka bi bil pravi magnet za deco, ki bi lahko kakšen vlakec malo krmilili...škoda besed, ja čemeren san! ka se zadovoljimo na koncu samo z železobetonskimi sivimi mrtvimi kockami, mordena arhitektura pa nima duše kot indašnja, pa naj še takša ... te more biti rejsan neka...!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      18.12.2016 ob 8:51 pink panter 13 gost

      Halo pa trbej iti s časom naprej, če bi ohranili vse stare stavbe bi še gnes na na lendavski ul. živeli v cimpranih hišah.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      18.12.2016 ob 10:52 Barbapapa gost

      @pink panter 13, Trbej iti s časom naprej tan kje se zida na novo. Če podremo vse kar je starega dobimo Soboto. Mesto, ki je za turista popolnoma nezanimivo. Spalno naselje. Lendavska je prej zgledala kot mestna ulica, s strnjeno obulično pozidavo v večjem delu. Tiste velike hiše in sinagoga so bile veliko bolj zanimive in podobne Slovenski ulici, kot pa to socialistično spalno blokovsko naselje. Soboške Fužine na Lendavski so veliko bolj provincialne in grde od tistega, kar so porušili.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      19.12.2016 ob 19:49 777 gost

      Pa de Štihec krijv ,če so se lejta in lejta nej mogli zmeniti čigavo je in čigava bo ta zgradba .Krivi so tisti ,ki so bili zadolženi to sramoto rešiti .In na koncu krivcev ni in ne bo

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.