https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Občinski praznik v Dobrovniku proslavili s podelitvijo plaket in priznanj

Dobrovnik, 19.12.2016 ob 9:00  

Na občinskem praznuki v Dobrovniku so podelili plakete in županova priznanja.


V kulturnem programu so sodelovali učenci DOŠ Dobrovnik in pevci Dobronaki Nótázók. Zbrane je ob občinskem przniku in prihajajočih prazničnih dneh nagovoril župan Občine Dobrovnik Marjan Kardinar.

Osrednji govornik prireditve je bil predsednik državnega zbora dr. Milan Brglez, ki je a v slavnostnem nagovoru povedal, da je vesel, da lahko skupaj z občani praznuje njeno polnoletnost. Posebej ga navdušuje njihova složnost in skupno delovanje ter strpnost s sobivanjem Slovencev, Madžarov in Romov. Kot je povedal, je občina dosegla številne cilje: veliko je vlagala v inforastrukturo, šport, vzgojo, turizem in izobraževanje, dosegli so visoko stopnjo bivanja, zavedajo se tranjnostnega razvoja in sobivanja z naravo, prav tako pa je tudi razvoj tehnologije pomemben za prihodnji razvoj občine. Občina si je zastavila visoke cilje z namenom razvoja in rasti občine, skrbi za občane in kvalitete bivanja med različnimi kulturami, kljub doseženim ciljem pa ni zaspala na lovorikah, ampak si vedno znova prizadeva za uresničevanje novih idej in ciljev z namenom razvoja in rasti občine, je svoj nagovor zaključil Brglez.

Predsednica narodno upravne madžarske skupnosti občine Dobrovnik Ana Car se je zahvalila vsem občanom, slovenski in madžarski državi, ki sta jih podpirali materialno in duhovno, da so lahko dosegli zastavljene cilje in dobili svojo občino.

Ob občinskem prazniku so podelili plakete in županova priznanja. Plakete občine dobrovnik so prejeli Tomaž Benkovič, predsednik strelskega društva, Franc Kosa, zgodovinar na OS Dobrovnik ter Strelsko društvo Jezero Dobrovnik. Županovo priznanje je šlo v roke pionirkam Strelskega društva Jezero Dobrovnik.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.