https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Po novem letu hotel Elizabeta v Lendavi spet na prodaj

21.12.2016 ob 7:05  

Hotel Elizabeto v Mlinski ulici 5, bodo 13. januarja 2017 v prostorih okrajnega sodišča v Lendavi, zaradi dolgov lastnika, skušali prodati na ponovni javni dražbi. Če je objekt s pripadajočim zemljiščem bil 22. oktobra lani ocenjen na 1.392.000 evrov, je ponovna cenitev leto kasneje pokazala bistveno manjšo vrednost, 1,084.049,08 evra.


Okrajno sodišče v Lendavi je po okrajni sodnici Mireli Bertalanič, v izvršilni zadevi upnikov Reiffeisenbank Eberndorf in Republika Slovenija, za 13. januar 2017 odredilo že drugo prodajo nepremičnine na Mlinski ulici 5, ki predstavlja hotel Elizabeto, navaja lendavainfo.com. Vrednost nepremičnine znaša po ugotovitvah cenilca 1,084.049,08 evra. Objekt na omenjenem prvem prodajnem naroku ne bo smel biti prodan za manj kot 70% ugotovljene vrednosti, kar je ne za manj kot 758.834,30 evrov. Če bo nepremičnino kupil upnik ali z njim povezana oseba za ceno, ki je nižja od njene ugotovljene vrednosti in pridobljena kupnina ne bo zadostovala za popolno poplačilo tega upnika, se pri poplačilu tega upnika, ne glede na dejansko višino kupnine, šteje, da je ta upnik poplačan do višine ugotovljene vrednosti nepremičnine.

Foto: hotel-elizabeta.si

Služnostnih pravic in realnih bremen, ki bi jih moral prevzeti kupec, na zemljišču ni, kupec pa bo moral kupnino položiti v roku 30 dni od dneva prodaje. Javne dražbe se seveda smejo udeležiti le tisti, ki najpozneje tri delovne dni pred dražbo položijo varščino, kar znaša desetino ugotovljene vrednosti nepremičnine (108.404,90 evrov).

Hotel Elizabeta je decembra 2009 od Term 3000 kupil Ivan Pavlov iz Zgornje Polskave, ki je v tem trenutku še lastnik objekta. Hotel je v letih do danes med drugim menjal več najemnikov. V tem trenutku ga ima v najemu podjetje Las d.o.o., registrirano v Mariboru. Direktorica podjetja, Stefana Davidovska, je za medije že pred časom dejala, da je objekt pripravljena kupiti le po realni ceni.

Skupni dolg do obeh upnikov znaša dobrih 620 tisoč evrov (454 tisočakov Reiffeisenbank Eberndorf in 166 tisočakov Republika Slovenija).

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.12.2016 ob 20:23 Stewen+++ gost

      VDOVSTVO ELIZABETE LENDAVSKE - Zdi se mi, da je bil kolega novinar Branko Žunec tisti "prerok", ki je že pred več kot desetletjem poimenoval lendavski hotel: Črna vdova. Gre za objekt v obliki črne kocke, ki nekako ne sodi v središe mesta oziroma na območje ob vznožju vinogradniškega gričevja. A kaj, ko pa smo se ljudje navadili na to "sliko", kot smo se sicer navadili tudi na nenavadno ostrešje kulturnega doma. Medtem, ko je Dom povsem zaživel, ostaja Vdova "nepotešena". Mnogi so jo že pokušali "podreti" - a se poceni ne da. Tudi na bližnji licitaciji ne bo našla partnerja z dovolj denarja. --- Sicer nisem vraževeren, toda zdi se mi, da je vmes nevidna sila, ki meša "štrene". Mnogi so jo (Vdovo) skušali popolnoma oživeti, a gostinsko-nastanitvene storitve ne privabljajo dovolj gostov, četudi so, na primer, kavico ponujali za 80 centov.. Morda pa sta Črna vdova in lenarški Črni les kako "povezana". Tudi tam so se vrstile prodaje, različne dejavnosti v njem (tudi dom onemoglih,ki so nekam hitro umorali), a nič trajnega. Te dni naj bi ga kupil podjetnik-domačin. In lendavsk Črna vdova? Upam, da me ne bo uročila (po markovasko:"zvorkla", ker ji nisem napisal slavospeva. (Prosim za všečke)

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.12.2016 ob 21:11 Marmur gost

      Opa, Stewen, ti pa znaš biti razmišljajoč, zanimiv, hudomušen ... Moral bi iti med novinarje!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.