https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Radenska na Hrvaškem kupila lipički Studenac

21.12.2016 ob 7:30  

V torek, 20. decembra 2016 je Radenska uspešno zaključila nakup hrvaškega Studenca, prepoznavnega po svoji znamki mineralne vode. S tem je v svoj portfelj dodala naravno mineralno vodo Studenac, izvirsko vodo Studena in paleto sirupov Lero. Z nakupom Studenca sta Radenska in skupina Kofola okrepili svojo vlogo na področju Adriatic regije.


Radenska z uspešnim zaključkom nakupa Studenca v svoj portfolio dodala naravno mineralno vodo Studenac, izvirsko vodo Studena in Lero sirupe.

Radenska in Podravka sta dogovor o nakupu Studenca podpisali 20. septembra 2016. Dogovor je vključeval tudi skupek pogojev, ki so pred dokončnim odkupom morali biti izpolnjeni. Po izpolnitvi pogojev je Radenska nadaljevala z nakupom 100-odstotnega deleža podjetja. Od včeraj naprej je Studenac v polni lasti skupine Kofola.

Marián Šefčovič, generalni direktor Radenske, je pozdravil nakup ter ob tem poudaril njegovo pomembnost pri utrjevanju pozicije na trgih Hrvaške ter širše regije. “Studenac je vstopil v našo družino, zato bomo zanj dobro poskrbeli. Spoštujemo lokalne znamke in zgodbe, ki jih nosijo s seboj. Studenac trenutno potrebuje svojo pomlajevalno dozo izvirske vode in ravno v tem je naša prednost. Poskrbeli bomo, da Studenac znova zaživi. Lotili se bomo prav vseh sinergičnih elementov, ki smo jih odkrili med postopkom nakupa, in teh je kar veliko. Naša lokalna ekipa je izredno dobra in skupaj z regijskim timom že pripravlja strategijo razvoja Studenca. Podravka je vse zaposlene prezaposlila v Studencu in vsi ostajajo z nami, da bo produkcija normalno delovala.”

 

Foto: Radenska.si

Kofola ČeškoSlovensko je ena izmed vodilnih evropskih proizvajalcev brezalkoholnih pijač. Skupina ima 7 proizvodnih lokacij in več kot 2.100 zaposlenih na Slovaškem, Češkem, v Sloveniji, na Hrvaškem in Poljskem. Poznana je po svojem pozitivnem in spoštljivem odnosu do lokalnih znamk in kultur. Kofola je uspešno obudila oziroma razvila celo kopico brezalkoholnih znamk v državah, kjer je prisotna.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.12.2016 ob 19:05 Stewen+ gost

      KAJ PA RADENSKA IN? - Če me spomin ne vara, so v Radenski "razvili" ne le prodajno (in drago) uspešnico Oazo, ampak Radensko IN pijačo, o kateri pa - odkar je nov lastnik - ni slišati nič, pa tudi na prodajnih policah je ne vidim, posebej iščem pa je ne. Tudi med pakiranjih pijač - daril novinarjem, ki s poročili s tiskovnih konferenc delajo brezplačno reklamno, je nisem opazil.---- Pase me radovednost, kako je po novem z razvojnim oddelkom v Radenski? To vprašanje, novinarji, zastavite na naslednji konferenci, sicer bom (po)dvomil, da ste "in".

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.12.2016 ob 11:41 gost

      Bravo Kofola.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.12.2016 ob 17:18 domačin gost

      Razvojnega oddelka v Radenski več ni! Za Radensko razvijajo Čehi (amaterji).

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.