https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Občina Cankova prejela prav posebno božično darilo: defibrilator

Cankova, 24.12.2016 ob 10:00  

V Občini Cankova so v teh predbožičnih dneh imeli kar dva razloga za veselje. Prvi je bil seveda ta, da je pred vrati božič, drugi pa je bil ta, da so predali v namen defibrilator, pri nakupu katerega jim je priskočila na pomoč Zavarovalnica Triglav.

Občina Cankova je povabila na krajšo slovesnost ob predaji defibrilatorja njegovemu namenu, ki se je pričela z božično-novoletno prireditvijo za starše v kulturni dvorani VGD Cankova. Otroci njihove osnovne šole so pričarali pravo božično vzdušje, ki je prav gotovo v praznično razpoloženje spravilo vsakogar, ki do tega trenutka to še ni bil. Najkasneje takrat, ko je vse prisotne obiskal tudi Dedek Mraz. V sklopu programa pa so pripravili tudi prikaz uporabe defibrilatorja, tako teoretičen kot praktičen.

V Občini Cankova želijo občanom zagotoviti najboljšo oskrbo za reševanje zdravstvenih težav in povečati možnosti preživetja ob zastojih srca. Zato so tega dne kraj Cankova opremili z defibrilatorjem. Za finančno pomoč pri nakupu defibrilatorja so se obrnili na Zavarovalnico Triglav, ki jim je brez oklevanja priskočila na pomoč, je vsem občanom in občankam povedal župan občine Cankova Drago Vogrinčič. »Občina Cankova je lahko vesela, saj so jo v mesecu decembru obiskali ne le trije, ampak štirje dobri možje: Miklavž, Dedek Mraz, Božiček in četrti dobri mož nosi ime Sandi Štefan Flisar, direktor Zavarovalnice Triglav OE Murska Sobota. Kajti defibrilator, ki se sedaj, po zaslugi Zavarovalnice Triglav, nahaja na zgradbi občine Cankova bo po potrebi nudil pomoč vsakemu, ki jo bo potreboval. Sam si želim, da bi ga uporabljali čim manj, je pa dober občutek, če veš, da je tam, v primeru, da se ga potrebuje,« je še dodal Vogrinčič.

Tudi Sandi Štefan Flisar, direktor Zavarovalnice Triglav OE Murska Sobota , se je pridružil želji župana in tudi on vsem občankam in občanom občine Cankova zaželel, da bi defibrilator bil čim manj v uporabi. Dodal je, da bo Zavarovalnica Triglav ob zaključku leta del finančnih sredstev, ki jih sicer namenja za poslovna novoletna darila, znova razpršila po Sloveniji in podprla več kot 20 preventivnih projektov. Med izbranimi projekti v okviru novoletne preventivne akcije »Za boljši jutri«, s katero želijo v Triglavu že tretje leto zapored prispevati k ozaveščanju ter zmanjševanju nevarnosti in potencialnih nezgod, je bil tudi nakup defibrilatorja, ki je nameščen v kraju Cankova na občinski stavbi.

Po končani božično-novoletni prireditvi so lahko vsi na božičnem bazarju s prostovoljnimi prispevki prispevali v šolski sklad OŠ Cankova, nato pa so se skupaj odpravili proti občinski stavbi, kjer so defibrilator predali v namen.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.