https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Splošna bolnišnica Murska Sobota odprla Knjigobežnico

Rakičan, 25.12.2016 ob 9:50  

V prostorih Urgentnega centra v Splošni bolnišnici (SB) Murska Sobota so odprli Knjigobežnico.

V prostorih Urgentnega centra v SB Murska Sobota so odprli Knjigobežnico. Ljudem bodo omogočili, da ob čakanju tudi kaj lepega, poučnega preberejo in s tem lažje počakajo na pregled. Knjigobežnice v tujini poznajo kot "Bookcrossing" hišice. So na vidnih in javnih mestih, v slovenskih bolnišnicah pa bo to razveseljiva novost. Njeno predstavitev je predstavila povezovalka prireditve, Marija Kohek : " Lepa beseda služi sedanjosti in načrtuje prihodnost. Ideja Knjigobežnica se je pojavila leta 2011, ko je idejo predstavila Nina Kožar. Knjigobežnica bo posrkbela za lepše počutje vseh, ki se bodo nahajali na urgetnem centru."

V Sloveniji obstaja že nekaj Knjigobežnic, zato so na pobudo Marije Zrim, vodje zdravstvene nege v urgentnem centru, se odločili za ta korak tudi SB Murska Sobota. Kratko misel na odprtje Knjigobežnice je povedal tudi direktor SB Murska Sobota, dr. Bojan Korošec : "Odprtje Knjigobežnice pomeni odprtje malega dogodka velikega pomena."

Sledil je bogat kulturni program, ki je očaral zbrano občinstvo ob odprtju tega pomembnega dogodka. Slišali smo čudovito izvedbo saksofonskih melodij Žive Hegeduš in Chiara Jošar, zanimivo petje Ive Žižek in Tine Mlinarič, ki nas je presenetil s svojim recitalom svojih pesmi.Glavno presenečenje je sledilo ob koncu, ko smo ob voščilu Chiara Jošar slišali zapeti božične novoletne pesmi zaposlenih na Urgentnem centru, kjer so skupaj s občinstvo zapeli in se prepustili prazničnemu razpoloženju. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.