https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Veseli december tudi med starejšimi občani v Ljutomeru

31.12.2016 ob 7:00  

December je najlepši mesec v letu… Poln pričakovanj, veselja, radosti, tudi obdarovanj… Del prazničnega vzdušja so želeli pričarati tudi stanovalcem Bivalne enote Doma starejših občanov Ljutomer. Tako so poleg vsakodnevnih aktivnosti poskrbeli še za vrsto dogodkov, s katerimi so stanovalcem popestrili vsakdanjik.


Že v začetku meseca so stanovalci ob pomoči spretnih prstkov otrok iz vrtca Stročja vas izdelovali različne izdelke, ki krasijo poličke v obeh skupinah naše enote. Nastale so lepe risbice, voščilnice in precejšnje število raznobarvnih snežakov, ki so dobili posebno mesto v naši hiši.

Stanovalke so zavihale rokave in ob pomoči zaposlenih z veseljem pomagale pri peki medenjakov, rezanju sadja za božični kruh in peki le tega.

Kot pravijo, so zelo ponosni na peko potice, pri čemer se je njihovemu vabilu prijazno odzvala svojka enega izmed stanovalcem. Popoldan je minil ob omamnih dišavah in veselem vzdušju. Stanovalci so opazovali, pomagali s predlogi, izkušnjami, zaposleni pa so vneto zapisovali majhne skrivnosti in »trike« za nastanek najboljše in najmehkejše potice.

Tik pred božičem so bili veseli nastopa Moškega kvarteta od svetega Tomaža, katerega pevci so s čutno odpetimi melodijami božičnih pesmi pobožali ušesa tamkajšnjih stanovalcev. Po nastopu pevcev so stanovalce in nekatere svojce odpeljali na ogled božične vasi v Banovce. Večer je bil precej hladen, ura pa pozna, zato so bili vsi še kako veseli pogostitve, ki jo je za njih pripravil g. Šalamun. Ob toplem čaju, medenjakih in različnih vrstah medu so se pogreli in okrepčali.

Božiča brez polnočnice pač ni…  Kot pretekla leta, je bila tudi letos polnočnica v Bivalni enoti DSO Ljutomer pozno popoldan, zato da so se je lahko udeležili vsi stanovalci. Prisotnih je bilo tudi nekaj svojcev, vaščanov in sodelavcev.

Ob zaključku leta so pripravili tako imenovano »jelkovanje«, na katerem sta za glasbo poskrbela sodelavca s kitaro in harmoniko, pri petju pa so pomagali stanovalci. Veselo druženje je popestril prihod Božička, ki je vsakega stanovalca pozdravil in vsakemu posebej izročil darilo.

Enega hladnega popoldneva pa jih je razveselil tudi sin od njihove stanovalke ter jim zaigral kar nekaj lepih pesmi na klaviaturah.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.