https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Mala šola za klovne

Kdaj: Sreda, 04.01.2017 ob 10:30

Kje: Murska Sobota, Gledališče Park Murska Sobota

Friedrich Karl Waechter: MALA ŠOLA ZA KLOVNE, Slovensko stalno gledališče Trst

za gledališko-lutkovni abonma

Režija: Renata Vidič.

Igrajo: Nikla Petruška Panizon, Patrizia Jurinčič, Adriano Giraldi.

Mala šola za klovne je učna urica v nenavadnem razredu, kjer strog ­– a niti ne preveč dosleden – profesor Doktor Pamet poskuša učiti discipline in klovnovske umetnosti dve simpatični in zelo živahni učenki, ki na svoj način razumeta vsa navodila in ukaze, seveda vedno narobe. Brezmejna igrivost vodi v zelo nerodne položaje, vendar na koncu obe učenki opravita zaključni izpit. Besedilo preizprašuje meje med domišljijo, igrivostjo, kreativnostjo, odprtostjo, čistostjo, energičnostjo, ki jih predstavljajo klovni, in redom, disciplino, strogostjo, uniformiranostjo, okostenelostjo, ki jih zagovarja učitelj. Dinamična in zabavna predstava Slovenskega stalnega gledališča Mala šola za klovne je priredba besedila Šola za klovne Friedricha Karla Waechterja.

Cena vstopnice: 5 EUR

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.