https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Primož Zalaznik in Julian Yo

Kdaj: Sobota, 07.01.2017 ob 19:00

Kje: Murska Sobota, Gledališče Park Murska Sobota

 

Primož Zalaznik, violončelo (SLO), Julian Yo HEDENBORG, klavir (A)

Za izven, koncert klasične glasbe

Slovenski violončelist Primož Zalaznik in avstrijski pianist Julian Yo Hedenborg sta se spoznala na Japonskem, kjer sta bila oba na turnejah – Primož z orkestrom Dunajske filharmonije, Julian pa kot komorni glasbenik. Oba prihajata iz glasbenih družin in sedaj ustvarjata na Dunaju. Na tokratnih koncertih se bosta predstavila z Balado slovenskega skladatelja Marijana Lipovška in deli skladateljev, ki so živeli in delovali na Dunaju.

Violončelist Primož Zalaznik je študiral pri prof. Milošu Mlejniku v Ljubljani in se kasneje izpopolnjeval še v Kölnu, Essnu in na Dunaju. Je prejemnik številnih nagrad na domačih in tujih tekmovanjih: 2. nagrada na mednarodnem tekmovanju v Lieznu leta 2004, 1. nagrada v najvišjih kategorijah na državnem tekmovanju TEMSIG (2005, 2006), 1. nagrada na mednarodnemu tekmovanju v Trevisu leta 2012.  Po uspešno opravljeni avdiciji je leta 2013 postal redni substitut v orkestru Dunajskih filharmonikov, od leta 2015 pa je pri njih pogodbeno.

Pianist Julian Yo Hedenborg spada med najbolj zanimive glasbenike mlajše generacije. Rodil se je v glasbeni družini v Salzburgu, kjer je tudi študiral, kasneje še na Dunaju. Po študiju je nekaj let igral v različnih glasbenih zasedbah onkraj klasične glasbe in si tako razširil glasbeni horizont. Leta 2011 se je znova osredotočil na klasično glasbo in študij klavirja. Prejel je številne prve nagrade na mednarodnih pianističnih tekmovanjih. Njegove interpretacije in odrska navzočnost vedno znova navdušujejo občinstvo.

Cena: 

10 EUR – v predprodaji

15 EUR – na dan koncerta

5 EUR – za abonente Glasbenega in obeh gledaliških abonmajev (abonente prosimo, da imajo ob nakupu vstopnice s seboj abonmajsko izkaznico.)

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.