https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Odziv generala Lipiča na članek o njegovem domnevnem svetovanju vojski

03.01.2017 ob 9:00  

Minuli teden smo objavili prispevek, ki je slonek na članku, objavljenem na Nova24TV o tem ,da naj bi general Ladislav Lipič Slovenski vojski svetoval za letni znesek 19 tisoč evrov. Kot pa nam je po objavi članka pojasnil upokojeni general Lipič, ta trditev ne velja in pojasnjuje, da so tovrstni članki, ki jih objavljal Nova24TV namenjeni le diskreditaciji posameznikov, v slednjem primeru Lipiča.


Lipičevo pismo, ki smo ga prejeli v uredništvu, objavljamo v celoti:

Na spletnem portalu Pomurec.com ste povzeli vsebino objavljenega prispevka na Nova24TV,v katerem nepodpisani avtor piše o mojem svetovanju obrambno vojaškemu sistemu Republike Slovenije, za kar sem v minulem letu prejel 19.000 EUR plačila.

V povzetem članku je kup nametanih laži, katere ne nameravam pojasnjevati, ker je vse navedeno pritlehno, pobalinsko in nevredno novinarskega naziva. Vse takšne "senzacionalne novice", ki so plod maščevalnosti so namenjene diskreditaciji posameznih oseb in v tem primeru so gospodje na Nova TV24, kot že večkrat do sedaj in ob pomoči prekmurskega (nekoč) novinarskega peresa, izbrali mene.

Gotovo pa si pomurski bralci vašega portala zaslužijo vsaj pojasnilo najpomembnejše laži, to pa je, da sem s svetovanjem Slovenski vojski v minulem letu zaslužil 19.000 EUR. Naj pojasnim:NIKOLI nisem bil svetovalec Slovenski vojski in zato tudi v minulem letu nisem mogel sprejeti navedeni znesek! Glede na to,da ste na vašem portalu navedli, da je podatek vzet iz javno dostopnega vira, bi lahko bili toliko korektni, da bi ta vir navedli.

Vaša dolžnost in dolžnost nepodpisanega avtorja na NovaTV24 bi bila, da takšne navedbe podkrepite z dokazi, tudi iz javnega vira,kot navajate.Ker pa tega ne vi in ne NovaTV24 v vaših člankih niste storili, boste imeli to možnost storit pred sodiščem.

Kljub vsemu, kar v imenu svobodnega novinarstva počnete, vam želim, da boste v novem letu srečni ter manj zagrenjeni, predvsem pa, da se osvobodite odvisnosti od nekaterih političnih strank!

Upokojeni generalmajor

Ladislav Lipič

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.