https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Kino Guerillo: Raziskano Življenje / Examined LIFE

Kdaj: Sreda, 11.01.2017 ob 19:00

Kje: Murska Sobota, MIKK

RAZISKANO ŽIVLJENJE / EXAMINED LIFE

2008, Kanada, 88 min.

Režija: Astra Taylor

Podnapisi: angleški

Dokumentarni film Raziskano življenje potegne filozofijo iz akademskih člankov in učilnic ter jo postavi na ulico. Režiserka Astra Taylor v filmu pospremi nekatere najvplivnejše mislece sodobnega časa skozi serijo edinstvenih ekskurzij po mestih, ki se odražajo v njihovih idejah.

Razlago mišljenja Petra Singerja o etiki potrošnje slišimo, medtem ko lahko v ozadju vidimo elegantne butike newyorške Pete Avenije. Slavoj Žižek izprašuje trenutna prepričanja o okolju, medtem ko rešeta skozi londonsko smetišče. Michael Hardt preizprašuje revolucijo, medtem ko je obdan s simboli bogastva in brezdelja. Cornel West – morda eden od najbolj znanih ameriških intelektualcev – med vožnjo skozi Manhattan primerja filozofijo s jazzom in bluesom ter nas opominja, kako izpolnjeno je lahko življenje uma. Zagotavljajoč privilegirane trenutke z velikimi misleci s področja od moralne filozofije pa do kulturne teorije, nam Raziskano življenje razkriva moč filozofije za preoblikovanje načina, kako gledamo na svet in si predstavljamo naše mesto v njem.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=1zwmum5_ofU

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.