https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Mladi pevci Gimnazije Murska Sobota dobili vpogled v redno zborovsko delo

13.1.2017  

Pevke in pevci pevskega zbora Gimnazije Murska Sobota so v minulih dneh na svoji vaji doživeli poseben obisk. Obiskali so jih namreč pevke in pevci Mešanega pevskega zbora Štefana Kovača Murska Sobota, ki ga vodi profesor Tomi Bušinoski.

Mladi gimnazijski pevski zbor je tako na skupni pevski vaji aktivno sodeloval z odraslimi rutiniranimi in izurjenimi pevkami in pevci. Vaja se je pričela s skupnim upevanjem. Nato so pevci mešanega zbora vadili skladbo, ki jo pripravljajo za nastop, mladi pevci pa so lahko spremljali, kako vaja odraslega zbora poteka. Sledilo je skupno učenje nove pesmi in vsi pevci so lahko zapeli že štiriglasno. Vajo so zaključili s skupnim petjem pesmi, ki so jo poznali že mladi pevci.

Namen je bil dosežen. Mladi so dobili vpogled v redno zborovsko delo in so si lahko ob svojem glasbenem ustvarjanju upali še več. Na Gimnaziji Murska Sobota ob tem pravijo: »Prepričani smo lahko, da jim bo skupna vaja motivacija in nov zagon pri njihovem delu in bodo s tem navdušili še druge. Užitek je bilo poslušati zlitost mladih in odraslih glasov, zato upamo, da se bo takšna vaja še ponovila.«

Foto: gim-ms.si

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.