https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Turistično narodopisno društvo Razkrižje počastilo 30 let delovanja

Razkrižje, 15.01.2017 ob 9:15  

V Domu kulture Razkrižje je v petek, 13. januarja 2017 potekala slavnostna akademija v počastitev 30-letnice delovanja Turistično narodopisnega društva Razkrižje. Ob videoprojekciji, ki jo je pripravil predsednik društva, Stanko Ivanušič, so se sprehodili skozi 30 let aktivnega delovanja.  

 

Turistično narodopisno društvo Razkrižje je glavni organizator največjih prireditev v kraju in nosilec turistične ponudbe. Društvo odlikujejo marljivi člani, ki jih je blizu 160. Že od leta 2009, obdelujejo lasten vinograd ter pridelujejo vino, ki so ga poimenovali po domačinkah, ki so bile imenovane za ljutomerske vinske kraljice, po Martini XV. in Martini XVIII. V okviru društva skrbijo za ohranitev šeg in navad, kulinaričnih posebnosti ter promocijo turistične ponudbe celotnega območja Občine Razkrižje. Ob tem jubileju jih je s svojim obiskom počastil predsednik Turistične zveze Slovenije, Peter Misja ter društvu izročil posebno priznanje.

Udeleženci prireditve so uživali ob glasbi: kvarteta godal Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer pod vodstvom Hermine Matjašič ter Tamburaškega orkestra KD Ivan Kaučič Ljutomer s katerim so zapeli: Mira Rebernik Žižek, Mišo Kontrec in Hermina Matjašič. Ob sproščenem vzdušju je program povezovala Mira Rebernik Žižek.

Članicam in članom društva, ki so aktivni vse od ustanovitve so bila podeljena priznanja. Za 30 let pomembnega prispevka k delu, razvoju in promociji Turistično narodopisnega društva Razkrižje, pa sta se predsedniku TND Razkrižje Stanku Ivanušiču v imenu članov društva zahvalila podpredsednik Adolf Pergar in prva tajnica društva, Cilika Srša. Izročila sta mu priznanje in posebno presenečenje, ki je darilo vseh članov društva. Dogodek so zaključili ob druženju ter pogostitvi z razkriškimi dobrotami.

Foto: razkrizje.si

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.