https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOŠARKA

Pomurske košarkarice slavile na domačem terenu

Moravske Toplice, 18.1.2017  

V nedeljo je bilo v športni dvorani OŠ I. Murska Sobota odigrano 10. kolo v 1.SKL za dekleta - U15. Štajersko-prekmurski derbi so dobile košarkarice Pomurja z izidom 52:42.

ŽKK POMURJE: MARIBOR 52:42

(11:5, 12:16, 17:12, 12:9)

Košarkarice Pomurja so začele odločno in z dvema trojkama povedle in igrale dobro, ter tako gostujočega trenerja prisilila v hitro minuto odmora. Tudi v nadaljevanju četrtine so domačinke narekovale ritem srečanja in zgolj nezbranost domačink v zaključku akcij je prinesla razliko samo šestih točk. V drugi četrtini se domačinkam ni uspelo rezultatsko odlepiti, gostje pa ne dovolj rezultatsko približati. V samem zaključku polčasa so Štajerke zadele nekaj metov in na odmor so domačinke odšle z minimalno prednostjo.

Drugi polčas se je začel podobno kot sama tekma, domačinke so se nekoliko odlepile, bile boljši nasprotnik, a vedno znova uspele zgrešiti nemogoče in tako s svojimi napakami držale ekipo Maribora v igri. V zadnji del srečanja je domača ekipa stopila s prednostjo šestih točk in jo z borbeno igro uspela zadržati za miren zaključek tekme in zanesljivo in zasluženo zmago.

Strelke in igralke Žkk Pomurje: Blaža Čeh 20 (3×3 in 5/8), Mia Žekš 9 (1×3), Bruna Čeh 9 (3/6), Aneja Stojko 6, Lana Vidovič 3 (1/2), Lucija Cor 3 (1/2), Alja Toplak 2, Ana Lukač, Eva Maučec, Staša Horvat, Tina Fartek in Nastja Klement.

Foto: zkkpomurje.si

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.