https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Na čelu Zdravniške zbornice Slovenije odslej Prekmurka Zdenka Čebašek-Travnik

18.01.2017 ob 9:00  

Člani Zdravniške zbornice Slovenije z volilno pravico so za novo predsednico zbornice izvolili nekdanjo varuhinjo človekovih pravic Zdenko Čebašek-Travnik. Čebašek-Travnikova je dejala, da bo ena glavnih vizij njenega mandata izboljšanje medosebnih odnosov.

V drugem volilnem krogu, ki se je iztekel včeraj, je zbrala 2780 glasov, njen tekmec, dozdajšnji predsednik zbornice Andrej Možina pa 2694. Skupno število veljavnih glasovnic je bilo 5474. Drugi krog volitev predsednika zdravniške zbornice je bil potreben, ker nihče od petih kandidatov v prvem krogu 13. decembra ni prejel polovice podpore tistih, ki so glasovali. Čebašek-Travnikova in Možina sta prejela največ glasov podpore, zato sta prišla v drugi krog. Čebašek-Travnikova je takrat prejela 32,1-odstotno podporo, Možina pa 29,4-odstotno.

»Moja vizija je, da se zbornica okrepi, da se članstvo znova najde v zbornici, da bomo začeli več sodelovati, da bo več komunikacij, predvsem pa izboljšanje medosebnih odnosov,« je po poročanju STA poudarila nekdanja varuhinja človekovih pravic. Glede sodelovanja z drugimi organizacijami se bo najprej odpravila na zavod za zaposlovanje, kjer želi pridobiti čim bolj natančne številke o brezposelnih zdravnikih. Na podlagi teh podatkov želi ugotoviti, kaj se da narediti, da ne bi toliko zdravnikov tako dolgo čakalo na zaposlitev.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Eden od prvih izzivov, s katerimi se bo morala soočiti, bo po njenih besedah tudi vzpostavitev izvršilnega odbora, ki je nekakšna vlada zdravniške zbornice. To bo treba storiti v roku dveh ali največ treh tednov, potem ko bo skupščina zdravniške zbornice ratificirala te volitve. Ob tem je izrazila željo, da bi zbornica oziroma vodstvo začelo čim prej normalno delovati.

Glede samih volitev pa je povedala, da se je pokazala volja članov zdravniške zbornice, ki so se odločili glasovati. Kot je dodala, sta bila na izbiro dva precej različna programa, pri čemer pa je dejala, da verjame, da se je bilo težko odločiti za enega ali za drugega. »Verjamem, da bomo lahko sodelovali tudi s tistimi, ki so podprli drugega kandidata,« je še poudarila. Možina je po objavi rezultatov v pisni izjavi poudaril, da so volitve pokazale pričakovanja zdravnikov in zobozdravnikov po spremembah v osrednji stanovski organizaciji. Ob tem je Čebašek-Travnikovi čestital za volilno zmago ter ji zaželel dobro in uspešno vodenje zbornice. »Volitve za predsednika Zdravniške zbornice Slovenije so uspele in izid je pričakovano tesen,« je zapisal.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.01.2017 ob 10:17 dr.lopatkovič gost

      Ah kak varuhinja je nič nej naredila sedaj pa še bole ne bo nič .Polne uste govorjenja in nakladanja .Isto kot predhodnik Možina .Cilj je dobra plača

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.01.2017 ob 12:34 pacijent gost

      Mogoče pa bo gospa začela razmišljat, da je potrebno kaj naredit, če še hoče, da bo imela kje službo. Pacijenti tako ali tako niso pomembni pomembno je, da se zdravniki med sabo ščitijo in ljudi delajo invalide.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.01.2017 ob 12:45 dr. Franjo gost

      Eni se samo selijo s dobro plačanega položaja na drgi dobro plačani položaj, haska pa od njih nikšoga. Zgleda, da se Zdenka spozna na skoraj vse, to je možno samo v Butalah.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.01.2017 ob 12:57 gost

      gost - dr. Franjo , ja majster..... ti si pa zdaj čemeren ka maš končano osnovno šoulo pa si nemreš čedne službe najti.

      2 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.01.2017 ob 14:16 gost

      jes man samu 6 razridov osnovne, niti nej, liki samu 5,5 razriduf, ka san te vö stoupu, delan pa z lidmij, ka maju viske školi, plače pa mava glijne. Of se trgo v školej, ge san pa krave pasu, zaj sva pa bliskiva sodilavca, ha,ha,ha,ha.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.01.2017 ob 10:58 siromak gost

      Eni se celo življenje šlepajo iz službe v službo in povrh mastno služijo ne delajo pa nič kar bi pokazalo rezultate .Vsi imajo polne čobe obečanj in praznih besed

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.