https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Letos vas na sejemski prostor v Gornjo Radgono vabijo aprila in avgusta

Gornja Radgona, 20.01.2017 ob 7:00  

Pomurski sejem vas že v začetku aprila vabi na drugi mednarodni sejem sodobne medicine MEDICAL, ki mu bosta že konec meseca sledila sejem lovstva in ribištva ter sejem Naturo. Konec avgusta pa vas pričakujejo na največjem in najpomembnejšem sejmu AGRA.

Lansko leto so bili uspešni

Predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec je na tiskovni konferenci povzel dejavnost Pomurskega sejma v minulem letu ter napovedal sejme, strokovna ocenjevanja kakovosti in druge zanimivosti, ki jih bodo organizirali letos.

Kot je povedal, so uspešno izpeljali šest sejemskih prireditev v štirih terminih ter sedem ocenjevanj kakovosti izdelkov v osmih teminih. Predstavilo se je 2.228 razstavljalcev iz 30-ih držav, ogledalo pa si jih je okoli 153.000 obiskovalcev.

Ker je potrebno poskrbeti za infrastrukturo sejemskega prostora, so lani v ta namen vložili več kot 300.000 evrov, uspešno pa so se priključili tudi na javno kanalizacijo, posodobili internet itd., v letu 2017 pa imajo namen preurediti sanitarne prostore in urediti elektroinštalacijo.

 

Kaj lahko pričakujemo v letu 2017?

Letos bo sejmov manj, in sicer bodo organizirali 4 sejme in 6 strokovnih ocenjevanj kakovosti. Pomurski sejem bo skupaj z avstrijskimi sosedi Südost Steiermark pripravil slikarsko kolonijo in razstavo Vinogradi obeh bregov Mure. Vinsko kulturo in Slovenijo kot vrhunsko vinsko turistično destinacijo bo promoviral in ji nazdravil s projektom Vino Slovenija Gornja Radgona in z institucijo Vinska kraljica Slovenije.

V mesecu aprilu bodo organizirali tri sejme, in sicer Mednarodni sejem sodobne medicine, Mednarodni sejem lovstva in ribištva ter Mednarodni sejem aktivnosti in oddiha v naravi. Konec avgusta pa bodo tokrat že 55-ič izpeljali največji in najpomembnejši mednarodni kmetijsko – živilski sejem v Evropi. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.