https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

V. Žikijev memorial

Kdaj: Sobota, 21.01.2017 ob 13:30

Kje: Murska Sobota, Športna dvorana OŠ III

Rokometni klub Pomurje organizira V. Žikijev memorial 2017. To je 5. zaporedni rokometni turnir. Nastopile bodo ekipe iz Madžarske, Hrvaške in domača ekipa Pomurja. Turnir je organiziran v spomin na dolgoletnega pomurskega rokometnega delavca Vlada Roškarja – Žikija.

Turnir bo v soboto 21. 1. 2017 v športni dvorani OŠ III v Murski Soboti. Začetek turnirja bo ob 13.30 s kratko otvoritvijo turnirja.

Ob 14.00 bo tekma med Pomurjem in gosti iz Madžarske, ekipo Monoštra.

Ob 15.30 bo tekma med hrvaško ekipo RK Prelog, ter RK Monošter iz Madžarske.

Ob 17.00 je na sporedu še zadnja tekma med domačim Pomurjem in RK Prelog iz Hrvaške.

Rokometni klub Monošter nastopa in tekmuje v 3. Madžarski ligi in že dolgo časa odlično sodeluje z rokometnim klubom Pomurje. Rokometni klub Prelog nastopa v 2. hrvaški ligi - sever. Trenutno so na tretjem mestu z 18 točkami in so dosegli 9 zmag in doživeli samo 2 poraza. Imajo ambicije in kvaliteto za napredovanje v višji rang tekmovanja. Trenira jih Alan Benko, ki je eno sezono igral tudi v Velenju. Rokometni klub Pomurje, ki je v decembru gostilo RK Celje Pivovarno Laško v ¼ finala pokala in s tem doseglo enega največjih uspehov pomurskega rokometa, trenutno zaseda 6. mesto v 2. državni rokometni ligi, vendar ekipo ločijo samo 4 točke do 2. mesta. V spomladanskem delu bodo poizkušali nadoknaditi izgubljene točke.

Uradna otvoritev turnirja bo ob 13.30, ko se bomo z nekaj besedami spomnili na človeka, ki je v veliki meri pripomogel, da je Pomurje z velikimi črkami zapisano na rokometnem zemljevidu Slovenije. Po zadnji tekmi bo razglasitev rezultatov, ko bodo izbrani tudi najboljši strelec, najboljši igralec in najboljši vratar turnirja.

V dopoldanskem času, z začetkom ob 10.30, se bodo v kategoriji mlajši dečki B za prvenstvene točke pomerile 3 ekipe in sicer RK Velika Nedelja, RK Jeruzalem Ormož, ter mladi igralci RK Pomurje.

Vabljeni na rokometni turnir, kjer bodo na sporedu zanimive tekme.

Urnik turnirja:

10.30 – 11.30 MDB: RK Velika Nedelja – RK Jeruzalem Ormož – prvenstvena tekma

11.30 – 12.30 MDB: RK Pomurje – RK Velika Nedelja – prvenstvena tekma

12.30 – 13.30 MDB: RK Pomurje – RK Jeruzalem Ormož – prvenstvena tekma

13.30 – 13.45 Otvoritev turnirja

14.00 – 15.15 RK Pomurje - RK Monošter Madžarska

15.30 – 16.45 RK Prelog Hrvaška – RK Monošter Madžarska

17.00 – 18.15 RK Pomurje – RK Prelog Hrvaška

18.15 Podelitev (1., 2. in 3. mesto, najboljši igralec, strelec in vratar)

 

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.