https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Delavcem Mure tretje poplačilo jutri

19.01.2017 ob 14:00  

Delavci t. i. stare Mure, ki je šla v stečaj oktobra 2009, bodo v petek dobili tretje poplačilo prednostnih terjatev v višini devetih odstotkov, tako da bodo poplačani 60-odstotno. Upniki bodo o plačilu tudi pisno obveščeni.

Gre za delavce, ki niso dobili osebnih dohodkov zadnje tri mesece, in druge prednostne upnike, saj na končni načrt poplačila, ki ga je stečajni upravitelj Branko Đorđević pripravil konec decembra, ni bilo pritožbe. Stečajni upravitelj je priznal tudi terjatev upnika Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (Zpiz), in sicer 90 odstotkov terjatve, ki se poplača iz posebne stečajne mase, tj. premoženja, ki je predmet ločitvene pravice, in 10 odstotkov terjatve, ki se poplača iz splošne razdelitvene mase, poroča STA.

Tako bo 10 odstotkov prednostnih terjatev Zpiza s tokratnim tretjim poplačilom poplačanih v enakem deležu kot odpravnine delavcem, torej 60-odstotno, preostalih 90 odstotkov terjatev Zpiza pa je zavarovanih z ločitveno pravico na nepremičnini, ki še ni prodana in bo poplačana, če bo kupnina zadoščala za poplačilo vseh ločitvenih upnikov.

Nekdanjim 1056 delavcem, zaposlenim v Muri, delniški družbi, je bilo priznanih za 7,2 milijona evrov prednostnih terjatev in 975.000 evrov navadnih terjatev. Delavci so bili iz jamstvenega in preživninskega sklada poplačani v višini nekaj manj kot 1,6 milijona evrov, od preostalih 5,6 milijona evrov pa bodo s strani stečajnega dolžnika dobili slabih 3,43 milijona evrov oz. skoraj 60 odstotkov.

Foto: Arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.