https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Jožef Horvat ministra Erjavca opozoril na diskriminatoren položaj slovenskih podjetij v Avstriji

21.01.2017 ob 9:00  

Predsednik Odbora za zunanjo politiko poslanec Jožef Horvat je ministra za zunanje zadeve Karla Erjavca vprašal, kaj bo slovenska diplomacija naredila za zaščito slovenskih podjetij v Avstriji. Nova avstrijska zakonodaja namreč z nesmiselnimi birokratskimi ovirami in nesorazmernimi kaznimi onemogoča evropsko svoboščino prost pretok storitev.

Avstrija namreč zaostruje pogoje delovanja tujih podjetij v svoji državi in zapira trg za slovenska podjetja. Zaradi kakovosti slovenskih storitev je število slovenskih storitev na avstrijskem trgu neprimerljivo večje kot v obratnem primeru. Stanje po mnenju poslanca Horvata ni normalno, saj si mora slovenski podjetnik zagotoviti v Sloveniji pravno službo, ki mu bo urejala dokumente z namenom, da mu v Avstriji ne bo potrebno plačevati visokih kazni, ki lahko znašajo tudi do 50.000 evrov. To ni razumljivo in sprejemljivo, da se dogaja takšna diskriminatorna situacija v evropskem prostoru, kjer se zagotavlja prost pretok ljudi, dobrin, storitev in kapitala.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Minister za zunanje zadeve je odgovoril, da je že opozoril, da Avstrija natančno izvaja svoje ukrepe in da naj jih Slovenija spoštuje. Svetuje tudi, da naj imajo slovenska podjetja vso dokumentacijo urejeno v skladu z avstrijsko zakonodajo. Sam se je zavzel, da bo slovensko veleposlaništvo na Dunaju v prihodnje poskrbelo za večjo ozaveščenost slovenskih podjetnikov glede delovanja manjših podjetij na avstrijskih tleh in izpostavil, da se danes Štajerska gospodarska zbornica in ministrstvo za gospodarstvo že ukvarjata z omenjenim problemom.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.01.2017 ob 19:39 gos gost

      Ja Joužek, če si ti nej opazo, tvoja EU ide v ku.ku.kukurco!

      2 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.01.2017 ob 19:53 Gost gosak gost

      Joj, "gos" si pameten(a), da veš vnaprej, kaj se bo zgodilo z EU, oziroma vidiš, kam gre!?

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.01.2017 ob 20:48 gost

      Gledaj ga kako se bo sedaj jokal Ko so pa nam Slovenskim emigrantom poslali 25000 E davka za plačati pa vse vredu

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.01.2017 ob 15:56 ŠAJDUR gost

      Tega Mutibariča ,bi bilo treba poslati na MARS....VSAKO TOLIKO NEKAJ MUTI ,A NE ZMUTI PRAV NIČ..KA SE VOLITVE PRIBLIŽUJEJO ,PA BO ZOPET TALAL SVOJE SLIKE,A PLAČAL ,PA NEDE NIKOJ!!!!

      1 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.01.2017 ob 7:45 gost

      Na naslednjih volitvah volim SDS:

      9 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.01.2017 ob 10:05 gost gost

      Ti gost, ki bi na volitvah volil skorumpirano SDS ,povej vsaj EN razlog zakaj? Tudi jaz bi tako volil, če bi videl vsaj en potencial, te stranke. S čim se ukvarja? Z nenehnim nagajanjem, vložitvijo interpelacij, s svojim predsednikom, ki je doživoten in jih vse manipulira itd. Še najhujše pa je, da nenehno koplje po preteklosti in so edini, ki razdvajajo. Sam pa pozablja, kaj je bil nekoč. Slabo se piše državi, ki bi imela takšno vlado in predsednika,nenazadnje so najstrožji varčevalni ukrepi bili sprejeti v zadnji vladavini te stranke, ki si je niti ni zaslužila, ke ni zmagala na volitvah.Nikoli več ne bo ta stranka krojila naše usode. Pa še nekaj, povsod po svetu, kjer so socialdemokratske stranke, se le te derklarirajo za leve stranke, samo pri nas ne, zato pa ni bila sprejeta v teh krogih v EU. Torej še enkrat , samo ena logična in razumna stvar, če sploh obstoja.

      9 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.01.2017 ob 11:57 samomalo gost

      ehhh....tvoji argumenti....mediji ti pač dajo inf.. kakšne oni ščejo.....interpelacije so orodje opozicije in ne nagajanje....predsednika naj majo, je njihov in do ga meli, dokejč jin bo nosiu točke....preteklost je potrebno razjasniti, pa ne s partizanskimi pravljicami, kak so že 70 let v učbenikaj in knigaj pijše, dobro pohvaliti, slabo obsoditi....varčevalni ukrepi pravilni in še premalo jih je bilo...se je pokazalo, ka so eni še vedno v veljavi.....skorumpirano....po kom neki....po bavčaraj, šrotaj, jankovičaj, hildaj ipd...to je vse produkt LDS-a in KPS. zakoj jih voliti....prešte si program, se malo umiri, trezno razmisli in mogouče boš spozno in sprevido....pogledni samo povezave v MOMS....kak po vojni v Yugi....vsi naši....ali Cerar brez programa zmaga....koga je te narod volo....nej, voliu je proti SDS, ker so pač medji tak usmerjali. More ti biti jasno....tudi po Janši bo prišo Janša, keri bo prisiljeni spucati to korupcijo, klientelizem in borbo samo za privilegije, keri nas že predugo in preveč koštajo.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      23.01.2017 ob 14:09 wwww gost

      Človek ki pove največ ( praznih besed ) ha ,ha sploh ga noben ne šljivi .

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.01.2017 ob 15:42 emigrant gost

        Ja Južek , vej pa Karlek je zunanji minister, nej pa rezgetalo z gospodarske zbornice, kjer tudi kasirajo svoj davek , oni se pa ne vejo nič oglasiti , pardon , oglasijo se ka talajo tanače.

        0 4 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      23.01.2017 ob 21:43 Gosak gost

      Nisem politično na strani gospoda Horvata, vem pa, da ne ve samo govoriti, ampak da je tudi zelo delaven, prijazen, spoštljiv... In mislim, da bi morali komentatorji pisati o njem bolj spoštljivo.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      23.01.2017 ob 21:48 Nevtralni gost

      Gospod Gosak, hvala za objektivno mnenje!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      24.01.2017 ob 19:33 gost

      Vem da je delaven in prijazen ampak od tega ni nič Mogoče pa ni pri pravi stranki

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.