https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Občni zbor PGD Radomerje

23.01.2017 ob 12:00  

V soboto, 21. januarja 2017, so 92. občni zbor opravili člani Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Radomerje.

V uvodu je poročilo o delu podal predsednik PGD Radomerje Branko Novak. Povedal je, da so večino zadanih nalog uspešno realizirali, niso pa se lotili nobenih investicijskih del, kljub temu, da so jih imeli zapisane v programu dela. »Menim, da je tako tudi prav, da naberemo novih moči in predvsem finančnih sredstev za delo,« je dejal Novak, ki se bo s člani, če bodo zbrali dovolj sredstev, v letošnjem letu lotil izvedbe prenove stropa v dvorani gasilskega doma, nekaj sredstev pa bodo namenili tudi urejanju okolice doma. Veliko pozornosti so tudi v letu 2016 namenili izobraževanju in opremljanju gasilcev, Novak pa je poudaril, da odlično sodelujejo z ostalimi društvi in vodstvom tamkajšnje krajevne skupnosti. Občnega zbora se je udeležil tudi podžupan Občine Ljutomer Janko Špindler. »Gasilstvo na vasi ni bilo nikoli samo gasilstvo, gasilci ste na vasi prevzeli odgovorno vlogo v organizaciji življenja na vasi. Saj s svojim delovanjem pokrivate vsa področja,« je dejal in dodal, da je v letošnjem občinskem proračunu zagotovljena enaka višina sredstev za delovanje gasilskih društev kot v lanskem letu, so pa dodatno namenjena sredstva za nakup vozila za reševanje z višin.

Podeljena so bila tudi odlikovanja. Za 60-letno aktivno delo v gasilski organizaciji je priznanje in značko Gasilske zveze Ljutomer prejel Janez Pušenjak, za 40-letno aktivno operativno delo v gasilski organizaciji je priznanje in značko dobil Branko Novak, za 30-leto aktivno operativno delo v gasilski organizaciji pa sta bila nagrajena Ivan Potočnik in Vitodrag Ros.

Foto: Občina Ljutomer

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.