https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

V Ljutomeru zaprli Rogljičkovo slaščičarno, podjetje iz Pristave je v stečaju

25.01.2017 ob 9:00  

Okrožno sodišče v Murski Soboti je objavilo sklep, da se na predlog stečajnega dolžnika za podjetje Prvi Rogljiček okliče začetek stečajnega postopka. Brez službe je ostalo 30 zaposlenih, zaprla pa se je tudi slaščičarna na Miklošičevem trgu v Ljutomeru.

Že v lanskem decembru, še pred stečajem so jim odpeljali pečice in opremo, izpraznili so tudi slaščičarno v Ljutomeru, ki je od takrat zaprta. V začetku decembra so vsi zaposleni odšli domov, ne vedoč, da to pomeni konec podjetja. Delodajalec jih s tem namreč ni seznanil. Zaposleni torej ne morejo več pričakovati decembrske plače, ki pa so jo prej prejemali redno.

  Foto: moja-dejavnost.si

Nekoč je bil Rogljiček vodilno podjetje na področju peke peciva in unikatnih tort

Zgodba podjetja Rogljiček sega v leta 1997, ko se je Marsel Šalamon skupaj s soprogo Tanjo odločil, da svoje spretnosti uveljavi na samostojni podjetniški poti ter ustanovil podjetje Rogljiček, proizvodnja peciva in tort Marsel Šalamon, s.p. in kar hitro je prišel tudi uspeh. Pomemben preskok je podjetje Rogljiček doživelo leta 2000, ko so sklenili dogovor z Engrotušem. Dobro sodelovanje so kmalu nadgradili in njihovi izdelki so bili na voljo v celotni mreži Tuševih trgovin. Podjetje je postalo vodilno podjetje na področju peke peciva in unikatnih tort. Nominirani pa so bili tudi za Dravsko-pomursko gazelo.

Dolgoročni cilji podjetja so bili širitev čez meje na Hrvaško, Nemčijo in Italijo. Leta 2010 so bili pred sklenitvijo posla z verigo trgovin v Avstriji. V podjetju pa so načrtovali gradnjo robotizirane proizvodnje slaščic, s katero bi bila linija tisočkrat zmogljivejša od takratne, bila pa bi največja tovrstna v Sloveniji. V načrtu je bila gradnja butičnega hotela v Ljutomeru in širitev slaščičarn po večjih mestih v Sloveniji.

Foto: kraji.eu

Podjetje Rogljiček in Prvi Rogljiček v stečaju

Za gradnjo proizvodnih prostorov v Ljutomeru, ki so že bili v teku in za katere je že bila naročena oprema pri italijanskem dobavitelju, podjetje ni dobilo bančnega posojila in tako je junija leta 2013 Šalamon končal v osebnem stečaju. Upniki so prijavili 5,6 milijona evrov terjatev, kriminalisti pa so zoper Šalamona podali kazensko ovadbo za storitev dveh kaznivih dejanj poslovnih goljufij, zaradi domnevne preslepitve izvajalca gradbenih del, podjetja PGP Ljutomer, ki je prav tako končalo v stečajnem postopku, poroča Prlekija-on.net.

Mariborski odvetnik in družinski prijatelj Šalamonovih, Daniel Planinšec in Žan Šalamon, sin Marsela in Tanje so septembra 2012 ustanovili podjetje Prvi Rogljiček. Novo podjetje je že pred začetkom stečajnega postopka Rogljička, prevzelo večino njihovih zaposlenih ter začelo poslovati v najetih prostorih Rogljička, prav tako pa je nadaljevalo proizvodnjo, kot jo je opravljal stečajni dolžnik, saj je imelo iste dobavitelje in kupce.

Prijateljstvo med Planinšcem in Šalamonovimi se je kmalu začelo krhati in se končalo z medsebojnimi obtožbami. Večina nepremičnega premoženja stečajnega dolžnika v Ljutomeru in Pristavi je pozneje zaradi neuspelih dražb bila po sklepu sodišča izročena upnikom. Nekaj opreme je na dražbi kupilo podjetje Sastela, ki ima v najemu ljutomerski hotel. Direktorica podjetja Sastela je Tanja Šalamon, v hotelu pa ponujajo tudi slaščičarsko ponudbo ter nadaljujejo uspešno zgodbo s Slovensko potico, piše Prlekija-on.net. V podjetju Sastela so kupljeno opremo prevzeli že v začetku decembra lani. Prvi Rogljiček je imel dobiček samo v letu ustanovitve, kar je razvidno iz javno dostopnih podatkov. V naslednjih letih so pridelali izgubo. Za leto 2015 je izguba znašala dobrih 70 tisoč evrov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.