https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na ljutomerski gimnaziji odslej gledališko-filmska smer

25.01.2017 ob 8:00  

Večletna prizadevanja so le obrodila sadove. Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer (GFML) je v ponedeljek, 23. januarja 2017, od Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport dobila soglasje za vpis v novo izobraževalno smer, in sicer umetniška gimnazija, gledališko-filmska smer. Osnovnošolcem bo tako omogočena možnost, da se z novim šolskim letom vpišejo v nov oddelek.


Tradicija in dosedanje delo na gimnaziji sta bila argumenta, ki sta prepričala ministrstvo. Ljutomer je mesto prvega slovenskega filmskega zapisa, je Grossmannovo mesto, mesto, kjer se vsako leto zgodi najodmevnejši filmski festival na Slovenskem, na katerem je tudi dozorela misel o oddelku umetniške gimnazije. GFML je že do sedaj skozi različne projekte, izbirne vsebine in učni program med dijaki spodbujala umetniško ter medijsko ustvarjanje.

GFML se pridružuje gimnazijama v Ljubljani in Novi Gorici, ki sta do zdaj edini ponujali tovrstno izobraževanje. Osnovnošolci iz severovzhodne Slovenije so dobili iste možnosti kot vrstniki iz drugih delov države, ponujen jim je nov, inovativen in prilagojen program, ki upošteva potrebe in interese mladih 21. stoletja. Program umetniške gimnazije ima v primerjavi s programom splošne gimnazije prilagojen predmetnik, ki večino ur namenja jezikoslovju, humanistiki in izbirnim strokovno-teoretičnim predmetom ter praktičnim vsebinam. Pri čemer je potrebno poudariti, da se tudi ta program zaključi s splošno maturo. Maturantom je na koncu omogočen vpis na katerikoli študijski program, hkrati pa pridobijo veščine, potrebne za opravljanje različnih poklicev prihodnosti.

Gledališko-filmska smer vabi dijake, ki želijo širiti svoje znanje in razvijati sposobnosti v različnih oblikah komunikacije, retoriki, javnem nastopanju in se radi soočajo z raznolikimi verbalnimi situacijami. Omogoča usvajanje osnovnih veščin podjetništva ter spoznavanje metod, kako danes promovirati svoje znanje na trgu in udejanjiti lastne ideje. Program prinaša svežino v srednješolski prostor v tem delu Slovenije, hkrati pa nadaljuje bogato kulturno tradicijo tega področja.

Foto: gfml.si

Mladim bodo novo izobraževalno smer v Ljutomeru predstavili na informativnih dnevih, ki bosta v petek, 10. in v soboto, 11. februarja 2017.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.