https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Puconcih ob jubilejnem Luthrovem letu potekali osrednji slovesnosti

Puconci, 26.01.2017 ob 14:00  

V sredo so v Puconcih potekale številne prireditve in dogodki ob obeležitvi 500-letnice reformacije. V popoldanskih urah sta potekala osrednja dogodka, in sicer ekumenska pobožnost v Evangeličanski cerkvi in sprehod skozi zgodovino reformacije Prišo je glas, ki je potekal ob Evangeličanski cerkvi.

Svečane božje službe ob 500-letnici reformacije so se udeležili številni gosti iz Slovenije in tudi delegacije iz protestantskega sveta drugih držav, predvsem iz Nemčije in Avstrije. Pozdravne besede zbranim je namenil župan občine Puconci Ludvik Novak. Uvodni oltarski službi Katje Ajdnik, duhovnice Evangeličanske cerkve v Puconcih, so sledili katoliški, binkoštni in evangeličanski nagovori. Nato je zbrane nagovoril častni škof Geza Erniša. Pozdravne besede so vsem v Evangeličanski cerkvi v Puconcih namenili tudi številni gosti. Proti koncu ekumenske pobožnosti sta Katja Ajdnik in Geza Erniša skupaj pozvala k molitvi Oče naš, nato se je božja služba zaključila s pesmijo Kako lepo je tamkaj.

Po svečani božji službi so se številni prisotni preselili ob Evangeličansko cerkev, kjer so si lahko ogledali osrednji dogodek Prišo je glas, v katerem so nastopili učenci Osnovne šole Puconci, dramska skupina KTD Puconci, Milivoj Miki Roš, Ela Roš in še mnogi ostali. Tako so se obiskovalci in obiskovalke lahko sprehodili skozi zgodovino reformacije. Na slovesnosti so predstavili, kako je iz Nemčije prišel Luthrov glas, da se je treba učiti, brati, naučiti in izvedeti kaj novega, ter kako pojmovati svojo vero. To je bilo predstavljeno z besedo in igro in to želijo v Puconcih prenesti tudi v prihodnost.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.