https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Spomin na žrtve holokavsta tudi v Lendavi

30.01.2017 ob 10:00  

V Sloveniji so v minulih dneh potekale prireditve ob mednarodnem dnevu spomina na žrtve holokavsta. V počastitev spomina na lendavske Jude je župan občine Lendava mag. Anton Balažek položili cvetje in vence na judovskem pokopališču v Dolgi vasi.

Spomin na žrtve holokavsta, s katerim se ne le ohranja spomin na mrtve, ampak tudi opominja, da se kaj takega ne sme več ponoviti, so v Lendavi obeležili še s projekcijo filma in predavanjem o lendavskih Judih. S prireditvami in dogodki ob mednarodnem dnevu spomina na žrtve holokavsta, ki jih tudi v Lendavi pripravljajo v sklopu v sklopu projekt Šoa – spominjajmo se, želijo ohranjati spomin na umrle ter ozaveščati javnost o enem najhujših zločinov zoper človeštvo.

Foto: lendava.si

Ob mednarodnem dnevu spomina se je župan občine Lendava mag. Anton Balažek žrtvam nacističnega preganjanja poklonil na judovskem pokopališču in ob tem poudaril, da so takšni dogodki pomembni predvsem zaradi opomina, da bi v prihodnje pravočasno zaznali nevarnosti, ki lahko pripeljejo do takšnih tragedij in da bodo v prihodnje pozornost usmerili predvsem na zapuščino lendavskih judov in njihov prispevek temu okolju.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2017 ob 18:16 gost

      Razmišljam! Kje so bili ti, in njim podobni ljudje, pred 30 ali več leti? Upam si trditi, da si niso takrat upali izraziti svoje prepričanje. Zdaj, ko marsikateri od njih, vidi v sistemu osebno korist, je obrnil "kaput". Sram naj jih bo! Spoštovani "normalni ljudje" zberimo se in odstranimo "dvoličneže" in "pridobitneže" iz vseh struktur slovenske družbe. Zganimo se!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.