https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Carlo Collodi: Ostržek

Kdaj: Torek, 28.02.2017 ob 9:15

Kje: Murska Sobota, Gledališče Park

Carlo Collodi: Ostržek, Lutkovno gledališče Ljubljana

peta predstava Gledališko-lutkovnega abonmaja 2016/17

Kdaj: 9.15 in 11.00

Režija: Silvan Omerzu.

Nastopajo: Miha Arh, Nina Ivanič, Asja Kahrimanović, Sonja Kononenko, Polonca Kores, Iztok Valič, Maja Kunšič, Boštjan Sever.

Znameniti Ostržek je vesel in navihan fant, ki ga nemirni duh vodi iz dogodivščine v dogodivščino. Mora skozi svet skušnjav, dolžnosti, slave, razkošja in zabave, da lahko razvije svojo človeškost ter iz lesenjačka postane fant.

Ostržek italijanskega pisatelja Carla Collodija (1826–1890) že skoraj sto petdeset let pomeni neusahljiv vir navdiha in doživel je nešteto filmskih, likovnih, gledaliških in stripovskih različic.

Ostržka lahko danes, v času permisivne vzgoje, razumemo kot svojevrsten »vzgojni manifest«. Gre za otroka, ki se mora do cilja prebijati skozi vrsto ovir in izzivov – in to sam, povrhu pa še siromašen. V dolgotrajnem procesu spoznavanja se mora nenehno truditi, četudi je pri tem neposlušen in izjemno svojeglav.

Preden si Ostržek »prisluži« preobrazbo v pravega dečka in postane skrben dobrosrčnež, mora na svoji koži izkusiti ves blišč in bedo tega sveta. Njegovo popotovanje je upodobljeno v obliki senčnega gledališča, ročnih lutk, marionet in naglavnih mask. Razgibanost je tako vpeta ne le v zgodbo, ampak tudi lutkovni jezik.

Cena: 5 EUR

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.