https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ROKOMET

Tudi soboški rokometaši lovili zaostanek -10

6.2.2017  

Rokometaši Pomurja so v Modri dvorani v Hrpeljah, po velikem boju, morali priznati premoč vidilni ekipi RD Škerjanc Jadran Hrpelje Kozina. Domačini so bili boljši z rezultatom 27:23 (15:7).


Rokometaši Pomurja so v prvem krogu spomladanskega dela prikazali zelo solidno igro. Ob nekaj sreče, ter nekoliko bolj objektivnemu sojenju bi skoraj pripravili presenečenje, kot ga je pripravila Slovenska rokometna reprezentanca na svetovnem prvenstvu. V enajstih minutah so namreč iz zaostanka -10 prišli do aktivnega rezultata -2.

Začetek tekme je bil dokaj nervozen. Domači so v 9. minuti povedli 4:1. V 15. minuti je bilo 6:4 za domače. Sledilo je nekaj črnih minut rokometašev Pomurja in domači so povedli že z 9:4 v 21. minuti. Pri gostih iz M. Sobote je tokrat na sceno stopil Kozelj Mitja, ki je med 22. in 26. minuto zadel 4-krat, ter zmanjšal na 11:8. Zadnjih dveh minutah so domači dosegli 4 zadetke in odšli na odmor s prednostjo 15:8.

Začetek drugega polčasa je bil zelo razburljiv. Najprej so domači povišali vodstvo na 19:10. Gostujoči trener Potočnjak je vzel minuto odmora in si zaradi protesta zaradi katastrofalnega sojenja prislužil diskvalifikacijo (že v prvem polčasu je dobil rumeni karton). Vodenje moštva je prevzel vodja moštva Murgelj in najprej zamenjal vratarja. V vrata je postavil Černelo. V isti minuti je sledilo še eno presenečenje za goste. Po prekršku Gregoreca je bil le-ta diskvalificiran. Na nasprotni strani je zaradi protesta bil diskvalificiran še Kljun. Ko se je končno tekma nadaljevala ob rezultatu 20:10 so prerojeni Pomurci naredili delni izid 0:4 (20:14). Minuta odmora domačega trenerja Božeglava v 38. minuti ni pomagala, saj so gostje nadaljevali in povišali delni izid na 0:7, ter v 42. minuti znižali na 20:17, ter se vrnili v igro. v 47. minuti so se celo približali na 21:19. Ob zaostanku -2 so gostje zastreljali 4 100% priložnosti, ter dovolili, da domači igralci Jadrana niso doživeli usode Hrvatov na svetovnem prvenstvu. V zadnjih minutah se je igralo gol za gol in v 59. minuti so gostje še enkrat zapravili protinapad, da bi se ponovno približali na -2. Domači so z golom v zadnji minuti postavili končni izid 27:23.

Foto: arhiv Pomurec.com

Kljub porazu so igralci Pomurja zapustili soliden vtis z borbeno igro. Nekoliko le moti slaba realizacija. Moti tudi poškodba Jankoviča, ki bo po vsej verjetnosti izpustil nekaj tekem.

Solidno sta branila tudi oba vratarja Pomurja, Černela in okrepitev v spomladanskem delu Beloševič Tilen.

RK Pomurje: Kozelj Mitja 9 (3/3 iz 7m), Kreft Robi 3, Kozelj Vasja 3, Hedl Jernej 2, Falež Gregor 2, Hameršak Aljaž 2, Jankovič Marko 1, Štumpf Marko 1, Gregorec Gregor, Raj Primož, Šavel Matej, Jerič Matija, Sever Anej, Pintarič Aleš, Beloševič Tilen in Černela Dorotej

RD Škerjanc Jadran Hrpelje-Kozina: Hrvatin Peter 11 (4/4 iz 7m), Dobrila Staš 4, Kuret Gregor 4, Drožina Primož 3, Kljun Andrej 3, Mahmić Semin 1, Mahmić Seid, Poles Jernej, Makivič Žarko, Čuk Uroš, Poles Peter, Franza Gabriel, Fičur Marko, Kostadinovič Jan, Ponikvar Tine

Izključitve: RD Škerjanc Jadran 16 minut, RK Pomurje 8 minut

7-metrovke: RD Škerjanc Jadran 4/4, RK Pomurje 3/3

Že v soboto 11.2.2017 čaka rokometaše Pomurja nova gostujoča tekma. Gostujejo pri ekipi Grosuplja.

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.02.2017 ob 17:56 gost

      nej na pamet, nou sakši din svetovno prvenstvo!

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.