https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

ACH Volley tudi tokrat premočni za soboške odbojkarje

9.2.2017  

Tudi na povratni tekmi četrtine finala Pokala OZS so pomurski odbojkarji klonili proti aktualnim državnim prvakom.


Panvita Pomgrad vs. ACH Volley  1:3

Rezultati nizov: 21:25, 22:25, 25:21 in 17:25. 

Postava PANVITA POMGRAD: Pečnik, Banič, Šmitran, Detela, Rojnik, Flisar, Bogožalec, Drvarič, Kasnik, Ratkai in Gašparin (oba libero).    

Postava ACH VOLLEY: Flajs, Kozamernik, Purič, Satler, Pleško, Jurić, Kumer, Štern, Pokeršnik, Buculjević, Armenakis in Kovačič (libero).     

Tudi povratno tekmo četrtfinala pokala Odbojkarske zveze Slovenije v Murski Soboti so dobili državni prvaki. Gledalci so bili priča  zanimivi odbojki pri kateri ni manjkalo atraktivnih potez tako na eni kot na drugi strani pa čeprav so favorizirani Ljubljančani povsem upravičili vlogo favorita.

ACH je namreč tekmo začel odločno in z neprebojnim blokom nizal točko za točko. Pri vodstvu s 14:8 za Ljubljančane je domači trener, Dejan Fujs sicer skušal z menjavo sprejemalca Detele spreobrniti potek prvega niza, a se mu menjava z mladim Pečnikom ni obnesla. Po vrnitvi Detele na parket so se odbojkarji Panvite Pomgrad uspeli ACH-ju vmes približati na vsega dve točki razlike pri 14:16, za kaj več pa jim je nato zmanjkalo zbranosti in poguma. Nezaustavljivi Žiga Štern, ki je igral samo v uvodnem nizu, je namreč z dvema odličnima servisoma stvari takoj postavil na svoje mesto in po napaki domačega korektorja Bogožalca je ACH dobil uvodni niz.

Foto: arhiv Pomurec.com

V drugem nizu pa so obiskovalci zatem gledali najlepšo odbojko. Pri ACH-ju je Štern ostal na klopi, na njegovo mesto pa je vstopil kapetan Flajs. In ravno omenjena menjava se je Ljubljančanom še kako poznala, saj so izgubili na prodornosti v napadu, za povrh pa je začel šepati še sprejem servisa. Borbeni domači odbojkarji Panvite Pomgrad so tako z odlično igro povedli z 8:3 in vodili vse do izida 20:19, ko je po ljubljanskem bloku domačemu sprejemalcu Deteli sledil preobrat. Po lastnih napakah Panvite Pomgrad in slabem sprejemu servisa so zatem drugi niz po zapravljenem začetnem udarcu ravno Detele vseeno dobili Ljubljančani, ki jim je v drugem nizu uspel popoln preobrat šele v sami končnici niza.

V tretjem nizu pa so si zatem častni niz  priigrali tudi domači odbojkarji Panvite Pomgrad. To je bil še najbolj izenačen niz na tekmi, kjer sta se tekmeca izmenjavala v vodstvu vse do 19.točke, nakar so si Sobočani po slabšem ljubljanskem napadu priigrali dve točki prednosti, ki ju nato niso več izpustili iz rok. Domači bloker Šmitran je nato z winner servisom znižal na 1:2 v nizih.

Zadnji, četrti niz pa je bil na koncu še najbolj prepričljiv. Kedačič je zdaj pustil na klopi še Flajsa, na njegovo mesto pa je vstopil veteran Pleško in težav s sprejemom servisa ni bilo več. Za povrh so si Ljubljančani hitro priigrali visoko prednost – kar 9:2, ki je zatem tudi po menjavi organizatorja igre v domači vrsti (Drvarič / Kasnik) niso spustili več iz rok. Domači odbojkarji so proti renomiranemu tekmecu naredili preveč napak, pa se je ACH Volley po dobri uri in pol igre na koncu povsem zasluženo uvrstil na zaključni turnir četverice najboljših štirih ekip v pokalu.

V Mursko Soboto pa zdaj v prvenstvu že v soboto prihaja Maribor, kjer ob podobni predstavi kot proti ACH-ju lahko spet pričakujemo lepo odbojko. 

Točke za Panvito Pomgrad so dosegli: Rojnik 20, Bogožalec 15, Detela 9, Flisar 8, Šmitran 5, Drvarič 3

Točke za ACH Volley so dosegli:, Armenakis 20, Pokeršnik 16, Kozamernik 16, Štern 5, Purič 5, Buculjevič 4, Flajs 3

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.