https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: V občini Razkrižje preživeli bogat popoldan ob slovenskem kulturnem prazniku

10.02.2017 ob 11:00  

V torek so tudi v Občini Razkrižje skupaj z Osnovno šolo Janeza Kuharja Razkrižje ter Kulturno-umetniškim društvom Janez Kuhar Ljubljana, pripravili prireditev, posvečeno slovenskemu kulturnemu prazniku.

Že v popoldanskem času je župan občine Razkrižje Stanko Ivanušič  v poročno-sejni sobi Občine Razkrižje sprejel Ženski pevski zbor Generacija `57, skupaj s predsednico KUD Janez Kuhar Nevenko Lekše in hčerko Janeza Kuharja Marjeto Kuhar, kar jim je še v posebno čast. Po predstavitvi Občine Razkrižje, njenih znamenitosti in najaktualnejšega dogajanja, so se gostje, v spremstvu članov Občinskega sveta Občine Razkrižje, podali še na ogled šole, kjer jih je sprejela predsednica Sveta šole Mojca Zadravec.

V Knjižnici in čitalnici Razkrižje je potekala otvoritev razstave amaterskega fotografa Mitje Štumpfa z naslovom Od prekmurske ravnice do Triglava, Naravna podoba Slovenije skozi leto in čas… Z glasbeno točko sta jo popestrili Iva in Anja Kuhar, ki obiskujeta Glasbeno šolo Slavka Osterca Ljutomer.

Skupaj so se preselili v dvorano Doma kulture Razkrižje, kjer se je pričela osrednja proslava. Sodelovala sta Otroški in Mladinski pevski zbor Osnovne šole Janeza Kuharja Razkrižje pod vodstvom prof. Danijela Berdena, Ženski pevski zbor KUD Janez Kuhar, Generacija `57, Dramski krožek Osnovne šole Janeza Kuharja Razkrižje s fantastično komedijo Vike Grobovšek z naslovom Noč, ko je posijalo sonce, mentorice Cvetke Mesarič. Na prireditvi je spregovoril tudi župan občine Razkrižje Stanko Ivanušič. Slavnostna govornica je bila predsednica KUD Janez Kuhar Nevenka Lekše. Prireditev je povezovala Adrijana Bogdan. Po prireditvi je sledilo prijetno druženje.

Foto: razkrizje.si

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Komentarji

    1. gost
      10.02.2017 ob 15:50 gost

      A je Ivanušič še vedno župan?

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.