https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Poštni nabiralniki bodo po novem polni le vsak drug dan

10.02.2017 ob 12:00  

Tudi marsikje v Pomurju te dni zamanj čakamo na pismonošo, saj le-ti pošto po novem dostavljajo le vsak drugi dan.


Temu da pošto v svoje nabiralnike dobimo kak dan kasneje kot običajno, butrujeta dva vzroka. Prvi je v reorganizaciji dela, ki ga je nedavno izvedlo vodstvo Pošte, in sicer tako, da pošto dostavljajo le vsak drugi dan. Ker je to za poštarje pomenilo dosti več obremenitev, so se odločili za belo stavko, kar pomeni, da pošto raznašajo le v okviru osemurnega delovnika, kar pomeni dodatno zamudo pošte.

Kot pojasnjujeo v Sindikatu poštarjev Slovenije, tempa, kot ga nalaga vodstvo, ne zmorejo več. Vodstvo je namreč določene pismonoše vsak drugi dan izmenično poslalo na dopust. S tem tistim pismonošem, ki delajo, obsega dela niso zmanjšali, ampak so jim nasprotno le skrajšali čas, v katerem morajo raznositi enako količino pošiljk, poroča 24ur.

Kot pojasnjujejo v vodstvu, so z reorganizacijo dela želeli razbremeniti preobremenjenost pismonoš, vendar pa so po besedah sindikata dosegli prav nasprotni učinek. Poštarje bremenijo tudi številne bolniške sodelavcev po Sloveniji, kar tistim, ki delajo, še dodatno otežuje delovne pogoje.

Delavci so se zato odločili za belo stavko, kar pomeni, da delavnika ne bodo podaljševali, ampak bodo neraznešene pošiljke po oddelanih osmih urah razposlali naslednji dan. Pošta mora namreč po zakonu pošiljke raznositi v treh delovnih dneh od oddaje pošiljke, kar je doslej še bilo izpolnjeno.

Določene pošiljke kljub temu vsak dan do naslovnikov

Kot pojasnjujejo na Pošti Slovnije, pa bodo kljub nastalim razmeram določene pošiljke, med njimi paketne pošiljke, logistično blago, jutranjo dostavo časopisov, naslovljene časopise in pošiljke Hitre pošte, poštarji še naprej dostavljali vsak dan.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.02.2017 ob 13:02 Goust gost

      Najbouše ka mo si reklame pa račune samij šli iskat na pošte, vej drujgo itak ne dobijmo

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.02.2017 ob 13:11 gost gost

      Tako nam veleva velecenjena Evropa in moremo jo slepo bougati, če smo že rinili ta. Tak, ka ne ven, ka se bunite. Pozablate, ka smo nej več sami svoji gospodari, ampak kak povejo glavni tan v EU.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.02.2017 ob 14:33 jezen! gost

      Gremo nazaj za 50 let. Smo to želeli, zapiranje bančnih poslovalnic, zapiranje pošt, Pa dajmo že enkrat povedati, DOSTA NAM JE !!! Naslednje leto prihajajo parlamentarne volitve, Zahtevajmo, da nam vrnejo vse, kar smo nekoč imeli, tudi večje plače, penzije in manjše položnice za smeti, vodo,... Volili bomo tiste, ki bodo do obljubili, ne glede kakšne barve bodo. Po enem letu bomo preverili in če ne izpolnijo obljubljenega na ulice in nasvidenje oblast. Ne bo šlo drugače.

      20 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.02.2017 ob 17:59 panter gost

        na naslednjih volitvah volite stranko GLAS , katera se bo borila za delavce in njihove pravice

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.02.2017 ob 16:32 gost

      potem naj tudi poštne stroške zmanjšajo za 50%

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.02.2017 ob 19:21 gost

      LEJKO SO TRUDNI ČE PA DRUGO NE NOSIJO KAK REKLAME.KERE NAS VEČINA SPLOJ NE POGLEDNE. TE SMO ŠE PA MIJ TRUJDNI KA MOREMO V KOŠ NESTI VSE TE PAPERE TE PA SO ŠE KOMUNALCI TRUJDNI KA MAJO PUNE KANTE PAPERA.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.02.2017 ob 8:24 gost gost

      Obstajajo nalepke,katero zalepiš na svoj nabiralnik.Brez reklam!!!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.02.2017 ob 10:44 RR gost

      kaj pa mleko, vilede pa krüj?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      11.02.2017 ob 10:47 RR gost

      razlog toga je bil premalo poštarov v Celje

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      11.02.2017 ob 13:02 gost

      Gost jezen, tak se güčij, samo ejdnok moramo štartati. Gost panter, pride nova stranka, kak Jankovičeva in stranka Cmerarja. Pred volitvami obljubijo, tisti, ki so glavni akterji pri nvoustanovitvi pa čez mesec dni uvidijo, da so jih kao predsedniki izigrali. Poglej zadnje volitve, Dobošek kot glavni osnivalec stranke Cmerarja raje zapusti stranko, ker vidi da Cmerar dela kontra, (izkorenitev korupcije), temu pa komandirajo strici iz bivše SFRJ. Taki še obstajajo, kar poglej si jih na prireditvah po Ljubljani, stari mački, ti IMAJO SLOVENIJO V PRIMEŽU (ala Mencinger, Valand, Kocjančič, Golubič,Kučan, bankir Kranjec in gospodje krepko čez 75 let. Ker nonodobni pravniki in šolniki niso kos vodenju države

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      11.02.2017 ob 13:17 gost

      gost-iz 12.2 2017.ob13.14

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      11.02.2017 ob 15:08 zet gost

      pošta prodaja čokolado,čistila in sveče,zdaj naj še opravljajo tudi pogrebe vsak drugi dan ko ni dostave

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.