https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Odprtje Večgeneracijskega centra Pomurja v Murski Soboti

Murska Sobota, 15.02.2017 ob 7:00  

Včeraj, 14. februarja 2017, je v prostorih Hiše Sadeži družbe Murska Sobota potekala uradna otvoritev Večgeneracijskega centra Pomurja. Otvoritve se je med drugimi udeležila tudi ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, dr. Anja Kopač Mrak.


Poslovna enota Slovenske filantropije, Hiša Sadeži družbe Murska Sobota, ki je prvi medgeneracijski center v Sloveniji, deluje v Prekmurju že osmo leto. V letu 2017 so v partnerstvu z Mladinskim svetom Ljutomer, Društvom Mozaik in Zavodom Vitica začeli izvajati nov projekt Večgeneracijski center Pomurja.

Z raznolikimi podpornimi vsebinami in širokim naborom aktivnosti bo center spodbujal socialno aktivacijo in prispeval k večji socialni vključenosti v širši regiji Pomurja.

Programe in vsebine bodo s pomočjo partnerjev in ob podpori sodelujočih občin v projektu Mestne občine Murska Sobota, Občine Ljutomer, Občine Šalovci in Občine Gornja Radgona, izvajali tudi v omenjenih lokalnih skupnostnih in širše.

Projekt, ki je sofinanciran s strani Republike Slovenije - Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter iz Evropskega socialnega sklada bo deloval pet let.

Župan Mestne občine Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek je obljubil, da bo občina vsebinsko bogate programe podpirala še naprej in krepila socialne pomoči. Vsem tistim, ki jim primanjkuje energije pa je svetoval, da pridejo v Hišo Sadeži družbe po pozitivno energijo. Obenem pa je izrazil veselje, ob pridobitvi tega projekta in VGC zaželel veliko uspeha v petih letih in še dalje.

"Večgeneracijski centri po Sloveniji bodo stičišče združevanja ljudi več generacij in predvsem prostor, kamor bodo lahko prišli vsi občani in občanke, prostovoljci pa jim bodo pomagali, na voljo pa bodo strokovni programi. Gre za združevanje lokalne skupnosti, države, prostovoljcev in ranljivih skupin, to je neki model, kjer vidim razvoj socialne politike kot take", je povedala ministrica, dr. Anja Kopač Mrak.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.