https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na delavnici v Lendavi spoznali in v praksi izkusili idejo coworkinga

Lendava, 17.02.2017 ob 11:00  

Na sedežu Zavoda za turizem in razvoj Lendava je v sredo potekala delavnica Coworking Murania »Fear & Fail for Entrepreneurs«, na kateri so udeleženci lahko spoznali ter predvsem v praksi izkusili idejo coworkinga, način dela ter možnosti, ki lahko takšno delovanje ponudi. Delavnico je vodil Jose Antonio Morales, strokovnjak za coworking iz Murske Sobote.


Delavnica je bila namenjena spoznavanju coworkinga, načina poslovnega sodelovanja, ki temeljni na ideji, da se samozaposlenim in drugim profesionalcem omogoča, da si občasno ali stalno delijo delovni prostor z drugimi ustvarjalci iz svoje ali sorodnih panog. Na tak način si s spontanim mreženjem z drugimi posamezniki iz različnih sfer pridobivajo nove izkušnje, ideje, vstopajo v nove projekte in ustvarjajo inovacije. Na delavnici v novoustanovljenem prostoru Coworking Murania, ki je svoja vrata odprl konec lanskega decembra, so sodelovali udeleženci iz Lendave in Murske Sobote, na povabilo vodje delavnice Josea Antonia Moralesa pa so prišli tudi štirje gosti iz Makedonije.

Foto: Zavod za turizem in razvoj Lendava

Obiskovalci so na 3-urni moderirani delavnici najprej spoznali ideje in načela uspešnega poslovanja ter učinkovito premagovanje ovir pri uresničitvi lastne poslovne ideje. Po predstavitvi so sledile praktične vaje v skupinah, kjer so udeleženci podali lastne izkušnje. Za konec je sledilo še sproščeno druženje v prostorih coworkinga.

"V zavodu želimo s takimi delavnicami obuditi zanimanje za coworking, ga približati občanom in pokazati nove oblike dela, stran od zastarelih struktur in navad razmišljanja. Spodbuditi želimo vse tiste, ki v čedalje bolj kompleksnem poslovnem svetu iščejo nove možnosti za uspešno delovanje. V Coworking Murania pri tem ciljamo tudi na mlade, ki bi tukaj po vzoru dobrih praks coworkinga iz drugih slovenskih mest (Murska Sobota, Maribor, Ljubljana) ter izkoriščanjem takšnih priložnosti na madžarski strani sami ustvarjali, razvijali in uresničevali lastne, poslovne, kreativne in inovativne ideje," so zapisali v sporočilu za javnost.

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.