https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ZABAVA

Prekmurski kvartet džeZZva usmerjen na evropske odre

18.02.2017 ob 12:00  

Prekmurski etno jazz kvartet džeZZva je pred kratkim sklenil sodelovanje z mednarodno uspešno in prepoznavno agencijo NextStep Agency, s sedežem v Varšavi na Poljskem. Namen sodelovanja je prodor na evropski glasbeni, predvsem jazzovski trg.


Kvartet džeZZva, ki ima za sabo dva doma in v tujini odmevna albuma, je že v preteklosti posegal po koncertnih odrih izven Slovenije. Tokrat želijo fantje po evropskem trgu poseči nekoliko resneje, saj menijo, da je njihova glasba sprejemljiva za kar najširša območja. Poljska agencija NextStep Agency pokriva območja zahodne in vzhodne Evrope, kamor želijo lansirati glasbo kvarteta džeZZva. Sodelovanje z mednarodno prepoznavno agencije je zagotovo veliko priznanje kvartetu džeZZva in njihovemu delu.

Foto:  džeZZva

Kvartet je konec leta 2014 izdal prvenec z naslovom džeZZva z avtorsko glasbo in se z njim uvrstil med 20 najboljših slovenskih albumov po izboru glasbenih urednikov RTV Slovenija. Avgusta 2016 je skupina posnela koncert iz Skritega Dvorišča v Murski Soboti. Album z naslovom džeZZva Live From The Hidden Courtyard, na katerem se nahaja pet skladb s prvenca in dve novi skladbi, je izšel novembra 2016. Skupna je posneta tudi video spot za skladbo East in se z njim uvrstila na lestvico NAJ TOČKA leta 2015.

Glasba etno jazz kvarteta džeZZva iz Murske Sobote se spogleduje tako s tradicijo ameriške jazz kulture z elementi evropske klasične glasbe, kot tudi z vplivi popularne ter ljudske kulture južnega dela evropske celine. Od začetka razvijajo avtorsko moderen in zelo samosvoj umetniški pristop do tovrstne glasbe, ki temelji na avtorskih skladbah članov skupine, le delno se skupina spogleduje s tradicionalnimi skladbami, ki jih aranžmajsko preuredijo na njim značilen način in jim na ta način dajo oseben pečat. Kvartet od začetka sestavljajo Dejan Berden (klavir), Iztok Rodež (kitara), Mojmir Wolf (kontrabas) in Miran Celec (bobni).

 

 

    Komentarji

    1. gost
      18.02.2017 ob 13:15 Muz gost

      Jin privouščin in držin pesti.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.02.2017 ob 13:27 gost-muki gost

      Bravo dečki. Cenim to pri njih, da se ne skomercializirajo za pejneze ( po paroli j...i kozu, dobiš sira ). Malo je takih danes. Tudi v kulturi je žal tako. Danes žal vodijo razna kulturna društva tudi taki ljudje, ki mešajo Shakespeara in Napoleona. Se pa nosijo zelo visoko in mislijo da so pomembni. Dečki tudi jaz vam držim pesti........samo tako naprej !

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.02.2017 ob 14:44 Prekmurec gost

      Še en dokaz, da se s kvalitetnim demo, brez hlastanja in komercializacije, da uspeti v mednarodnem prostoru. Fantje, vztrajajte na svoji poti! Prekmurcem je lahko v ponos, da njeni glasbeniki uspevajo in to predvsem zato, ker so drugačni. Drugačni zato, ker dajo v svoje komade svojo prekmursko, tenkočutno dušo. Vse dobro še naprej!

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.02.2017 ob 16:02 Pax gost

      Bravo dečki! Samo tako naprej. Po včerajšnji "Fse", ste vi balzam za ušesa.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.02.2017 ob 17:53 Fidlboy gost

      Definitivno boljši od Nike Zorjanove pa pajacov retešov, Blue Planet pa zlate žile. Čeprav to zvrst ne poslušam lahko vseeno ocenim kvaliteto dečki za razliko od prej naštetih vedo tudi igrati. Bravo tak naprej. Nika včeraj pa blamaža. Naprej je šla samo zaradi vezic Maraya, ki sta napisala komad. Pa tudi z to pink barvo grozno zgleda počasi de ratala klovn kak reteši. Ne vem zakaj z sebe delaš klovna. Škoda.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.02.2017 ob 6:39 Tja gost

      Kapo doj za takši band. Toga nema sakši varaš.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.