https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Lendavski vinogradniki s peticijo za spremembe komunalnega reda v gričevnatem delu občine

21.02.2017 ob 7:35  

Župan Občine Lendava mag. Anton Balažek je sprejel pobudnike peticije za spremembo komunalnega reda v gričevnatem delu občine, ter se s predstavniki civilne iniciative dogovoril o nadaljnjih aktivnostih in sodelovanju.

Pobudniki civilne iniciative med katerimi so pretežno lastniki objektov, ki imajo stalno prebivališče izven občine Lendava, predlagajo in zahtevajo: ukinitev obveznega zbiranja, odvoza in zaračunavanja ravnanja s komunalnimi odpadki ter enako obravnavo vseh zavezancev, okrepitev inšpekcijskega nadzora v gričevnatem delu zaradi neurejenih parcel, urejanje lokalnih poti in hudourniških jarkov ter postavitev košev za smeti na vinsko-turistični cesti.

Župan se je strinjal s pobudniki, da je potrebno povečati skrb za komunalni red v gričevnatem delu, pri čemer morajo sodelovati tudi lastniki objektov, krajevna skupnost ter inšpektor za kmetijstvo.

Foto: lendava.si

Vprašanje urejanja lokalnih poti je potrebno konkretizirati. Splošno gledano so poti dobro urejene in vzdrževane. Predstavniki civilne iniciative bodo do konca tedna posredovali konkretne predloge. V sredo, 22. februarja 2017 bo župan seznanil občinski svet s peticijo in se zavzel za korektno obravnavo predlaganih tem. Na srečanju z vodstvom Občine so predstavniki civilne iniciative pozdravili pripravljenost in pristop Občine k reševanju izpostavljenih tem.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.02.2017 ob 16:21 gost gost

      Sran jih je lejko, vse bi meli, plačali pa niti tisto, ka je potrebno. Vsako gospodinjstvo ima odpadke, pa tudi vinske kleti pa vikendi. V drujgih ,bole pravnih državah se o tem nihče z lasniki niti ne bi pogajal.

      6 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. joko
      21.02.2017 ob 17:58 joko

      se strinjam, ampak plačajo naj vsi enako, ne da občani Lendave, ki imajo tudi vikende plačajo pol manj kot ostali.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. šipon
      22.02.2017 ob 20:02 šipon

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. šipon
      22.02.2017 ob 20:22 šipon

      A sran nas naj bou ka obdeluvlemo gorice in skrbijmo ka se te gričevnat del lendavske občine ne zarašča. Mali vinogradniki pijemo tak al tak najdrakše vijno male embalaže škropijv so drakse s stroji nemreš delat ka ptestrmo te pa se ročno. Za vinske kletij plačuvlemo 3. davek te pa se naj placamo isto kak gospodinjstva za smetij. Embalažo od škropiv itak moramo oddajati nazaj trgovci ka pa mamo malenkosti smetij pa neseš domov v svoje gospodinstvo.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.02.2017 ob 21:10 gost

      što ti pa pravu, ka obdelüvli gorice. Posekaj jh in imej zelenico, pa škropiv neboš rabil, da zastrupljaš narod. Poglej, ko prešaš, pa fukneš tja drožđi, kak trava vö zgurij. Ka misliš, ka se v telesu dogaja s temi strupi, ko 10x škropiš?????

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.02.2017 ob 10:58 gost

        Najlepše de, ka vse vö posekamo in bomo samo v trgovine odili in seveda kosili zelenice. Kaj si človek sam pridela vsaj ve, kaj pije oziroma je. V trgovinah pa so tako ali tako sami izdelki z veliko E-ji in ostalim s.....

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.02.2017 ob 10:00 gost

        Na žalost so tudi takši ka bi vse v posekali, či duže več je toga in še več bou če se bodo vinogradnikom nalagale vedno nove in nove dajatve, te te pa gospod "GOST" pelali svoje vnukece na stolp v lendavo pa pokažete đunglo in s teškim srcem deci povejte , vidite deca tu pa so negda bile gorice pa smo jes pa meni podobni bilij jako proti vinogradnikom pa zaj lejko z stolpa đžunglarijom keri se je negda zvau vinarijum gledamo fajn zaraščeno pokrajno kera je nekoč bijla lično obdelana pa te spijete pa pojejte industrijsko pridelana živila z sejmi mogoučimi E-jami ,i-jami in O-jami za kere itak neš mel pojma mou ka sou, jes pa si bon za razliko od tebe nalejau kupico čijstega domačega Lendavskoga vijna. PA NAZDRAVJE VSEN KA NAS PODPIRATE V TEJ PRIZADEVANJAJ!

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.02.2017 ob 10:41 Serginjo gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.02.2017 ob 19:19 gost

      pa ja ne poločete po 1200 litrov vina letno?, Če pa to delate, pa vam je rešitev na dlani - umobolnica

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.