https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Panvita Pomgrad nadigrala tekmeca iz Šempetra

22.2.2017  

Domači odbojkarji so po hitrem postopku premagali tekmece iz Šempetra.

 

Panvita Pomgrad vs. SIP Šempeter 3:0  (25:19, 25:19 in 25:22)

Postava Panvita Pomgrad: Pečnik, Banič, Šmitran, Detela, Rojnik, Bogožalec, Drvarič, Kasnik, Ratkai in Gašparin (oba libero).    

Postava SIP Šempeter: Marovt, Robida, Oder, Pokeršnik, Majer, Vrhunc, Javornik, Majcenovič-Zuka, Boženk in Hrastovec (libero).     

Vsega dobro uro so tokrat za uvod v »tolažilne« dvoboje v zeleni skupini odbojkarji Panvite Pomgrada potrebovalii, da so ugnali Šempeter. Razlika v kakovosti tekmecev je bila namreč več kot očitna pa čeprav so domači odbojkarji nastopili brez poškodovanega kapetana, Gorazd Flisarja, ki ga je zamenjal bloker Jaka Banič.

Domači odbojkarji Panvite Pomgrada so srečanje pričeli odločno in si na začetni udarec organizatorja igre, Urbana Drvariča takoj priigrali prednost štirih točk (4:0), ki pa je nato samo še rasla. Panvita Pomgrad je zatem zgolj še stopnjevala pritisk s servisom, gostje pa tudi po menjavah niso našli odgovora na raznovrstno in učinkovito igro Sobočanov. Za povrh je uvodni niz z zapravljenim servisom končal rezervist Nejc Marovt, ki je vmes zamenjal šempetrskega kapetana in sicer prvega organizatorja igre, Jerneja Vrhunca.

Drugi niz je bil nato repriza prvega. Znova ga je odlično s servisom odprl Drvarič, ki je tokrat »potegnil« ceno na 5:0. Pri Šempetru je v vlogi organizatorja igre Marovt ostal na parketu, a vse do izida 9:2, ko je bila prednost Panvite Pomgrad praktično že neulovljiva in se je v udarno šesterko vrnil kapetan Vrhunc. Pa gostom tudi to ni kaj prida pomagalo. Razpoloženi domači odbojkarji Panvite Pomgrada so namreč nizali točko za točko, domači korektor Aljoša Bogožalec pa je z odličnim servisom zaključil drugi niz za vodstvo Panvite Pomgrad z 2:0 v nizih.

Foto: arhiv Pomurec.com

Zadnji, tretji niz pa je bil zatem še najbolj negotov. Tokrat so za uvod na servis Vrhunca povedli gostje z dvema točkama prednosti (0:2), a so odbojkarji Panvite Pomgrada hitro spet zagospodarili na igrišču, čeprav zbranost ni bila več na ravni uvodnih dveh nizov, vmes pa je zatajil tudi domači napad. Šempeter je tako dvakrat uspel celo izenačiti (13:13 in 15:15), a je takrat glas povzdignil domači trener, Dejan Fujs in presenečenja ni bilo. Bogožalec je na koncu izkoristil drugo zaključno žogo za zmago in pričakovane tri točke, ki so tako ostale doma.

Edini izmed učinkovitejši v domači vrsti, sprejemalec Jakob Rojnik je po tekmi dodal: »Dosegli smo to kar smo pričakovali, to je zmaga s 3:0 in tri točke. Na trenutke sicer nismo igrali najbolje, a primarni cilj so bile tri točke in to smo dosegli. Nekaj rezerv pa sigurno še vedno je. Kapetan Flisar je poškodovan, Šmitran se je vrezal v prst, a je vseeno stisnil zobe, pa tudi ostali soigralci so tokrat opravili svoje. Pri poškodbah, žal ne moremo nič. Mi zdaj tudi v sredo proti Krki gremo na zmago in naš cilj je biti seveda prvi v tej zeleni skupini.«

Na drugi strani pa Šempetrčane čaka neizprosen boj za obstanek, česar se še kako dobro zaveda tudi njihov trener, Sebastjan Cilenšek, ki je po tekmi v Murski Soboti povedal: »Domačini so bili danes za dva razreda boljši od nas, saj smo igrali povsem neprepoznavno. Dva ali trije naši igralci pa se bodo morali pošteno zamisliti nad svojo igro. Tudi sicer nam igra Sobočanov ne sede, v  Murski Soboti pa nam tokrat manjkal še naš drugi centralni bloker, Gregor Hirci, kar pa seveda ni opravičilo za poraz. Nas pa zdaj čaka še srdit boj za obstanek v ligi in očitno nas v sredo čaka odločilna tekma proti Fužinarju.«

Točke za Panvito Pomgrad so dosegli: Detela 20, Bogožalec 18, Rojnik 12, Banič 2, Drvarič 2, Pečnik 1

Točke za SIP Šempeter so dosegli: Pokeršnik 16, Vrhunc 7, Javornik 6, Boženk 6, Robida 2, Marovt 1, Majcenovič-Zuka 1

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.