https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

Odzivi iz tujine: Evropa navdušena nad Nikinim nastopom na EMI

23.02.2017 ob 9:20  

Nika Zorjan si je na EMI upala več kot ostali in pesem zapela v narečnem jeziku, prekmurščini. Po uvrstitvi v finalni EMIN večer so pričele prihajati kritike tudi iz Evrope, kjer so nad Nikino skladbo več kot navdušeni in ji napovedujejo izvrsten uspeh.


Jutri bo Slovenija izbrala letošnjega predstavnika za Evrovizijo. Na dveh predizborih, ki sta se odvijala prejšnji konec tedna, smo izbrali osem finalistov, ki se bodo potegovali za evropski nastop v Kijevu.

V finale se je uvrstila tudi Nika Zorjan, ki se je predstavila s skladbo »Fse«, ki jo je zapela v prekmurskem jeziku. Kombinacija pesmi, kjer sta se združila sodobni glasbeni mainstreem in narečni jezik, pa poleg slovenskih poslušalcev že navdušuje tudi evrovizijsko Evropo. Nikin nastop na EMI si je na portalu Youtube ogledalo že več kot 135 tisoč ljudi, odzivi, ki prihajajo iz tujine, pa so več kot spodbudni.

Za vas smo izbrali nekaj komentarjev in jih prevedli v slovenski jezik:

To zveni 2017, zelo moderno. Všeč mi je :D (This screams 2017, very modern. I really like it :D)

Ena izmed najboljših na letošnji Evroviziji. Prosim Slovenija, izberi njo. (One of the BEST this year at Eurovision. Please Slovenia, choose her.)

Slovenija, pošlji njo in uvrstili se boste med najboljših 10. Je zelo spevna in ona (Nika) zna peti. Prepričana sem, da bodo občinstva in žirije po Evropi cenile dobro kombinacijo etno-popa.

(Slovenia, send this and you will finish in the top 10. Its incredibly catchy and she can sing. Im sure televoters and juries all around Europe will appreciate some ethno-pop done right.)

Všeč mi je! Definitivno jo bom podprla v finalu! Pesem je zelo prijetna za uho in ona (Nika) poje zelo dobro. Pozdravi iz Belorusije

(I love it! Ill definitely support it in the final! The song is so pleasant to listen to, and she sings very well.  Greetings from Belarus)

Jaaaa, to je zelo dobro! Moje srce bo zlomljeno, če se ne uvrsti na Evrovizijo. (Yesssss, this is so good! I will be heartbroken if she doesnt qualify.)

Bo pa jutrišnji finalni izbor kar napet, saj se poleg Nike za nastop na evrovizijskem odru poteguje še sedem drugih kandidatov, in sicer Omar Naber, Nuška Drašček, Raiven, KiNG FOO, Sell out, Tim Kores in BQL, ki imata edina na Youtubeu več ogledov svojega nastopa na EMI kot Nika. 

Nastop Nike Zorjan na EMI:

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. djeki66
      23.02.2017 ob 23:25 djeki66

      po zmagoooooooooooooooooooooooo

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. djeki66
      23.02.2017 ob 23:27 djeki66

      jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.