https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Nova zmaga Panvite Pomgrada

24.2.2017  

Odbojkarji Panvite Pomgrad so na tekmi 2. kroga zelene skupine 1. DOL za moške v Novem mestu z 1:3 (-22, -22, 18, -20) porazili domačo Krko.


Postava Panvita Pomgrad: Pečnik, Banič, Šmitran, Detela, Rojnik, Bogožalec, Drvarič, Kasnik, Ratkai in Gašparin (oba libero).

Postava OK Krka: Brulec, Ožbalt (L), Erpič G., Vrhovšek, Kosmina, Erpič U., Stosić, Drobnič, Pucelj, Bregar, Renko in Turk.

Panvita Pomgrad je zabeležila četrto zaporedno zmago in poglobila krizo odbojkarjev Krke, kateri v letu 2017 še niso okusili slast zmage. Zadnjič je Krka zmagala 14. decembra lani, ko je bila na domačem igrišču boljša prav od Panvite Pomgrad. Panvita Pomgrad se je tokrat oddolžila in si je v boju za sedmo mesto priigrala prednost treh točk pred Krko s katerim bi se v končnici izognila ACH Volleyju.

Tretji letošnji obračun med Krko in Panvito Pomgrad se je pričel izenačeno. Večji del prvega niza so bili v rahli prednosti novomeški odbojkarji, ki pa so svoje vodstvo zapravili v zaključku niza. Po izenačenju na 17. točki so odbojkarji Panvite Pomgrad po štirim napakam domačih dodali še uspešen napad in točko z začetnega udarca, kar je bilo dovolj za varnih 6 točk prednosti in posledično zmago v prvem nizu.

Tudi v drugem nizu so odbojkarji Panvite Pomgrad lovili zaostanek in kot v prvem, tekmeca ujeli na 17. točki. V izenačeni končnici ob vstopu v končnico je bil izid poravnan na 20. točki, nato pa so odbojkarji Panvite Pomgrada s tremi zaporednimi bloki, za dva je poskrbel Detela, tretjega je dodal Bogožalec, pobegnili na 20:23. Prvo zaključno žogo so Krkaši ubranili z napadom Turka, drugo pa je izkoristil Bogožalec in z uspešnim napadom ekipo povedel do vodstva z 0:2 v nizih.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Trenerju Krke Jožetu Časarju je pred pričetkom tretjega niza le uspelo predramiti svoje varovance. Na prvi tehnični odmor so odšli s petimi točkami prednosti, toda ta prednost je kmalu po odmoru pošla. Sledilo je spet nekaj minut lepše igre Krke, v končnici pa se je razigral še blokerja domačih, Bregar in Erpič. Bregar je z dvema dvema blokoma in uspešnim napadom Krko povedel do zanesljivega vodstva, Erpič pa je uspešnemu napadu pristavil še blok za končnih 25:18.

Na sredi četrtega niza je ob vodstvu 13:17 bolje kazalo Panviti Pomgrad. Razburljivo nadaljevanje v katerem niso popuščali ne eni ne drugi je postreglo z nekaj lepimi točkami, v končnico pa so z dvema točkama prednosti (18:20) vstopili odbojkarji Panvite Pomgrad. Z dvema zaporednima asoma izkušenega Šmitrana so pobegnili na 20:24, Detela pa je z blokom postavil končnih 1:3 za Panvito Pomgrad.

Krka vs. Panvita Pomgrad 1:3

Set 1  22:25
Set 2  22:25
Set 3  25:18
Set 4  20:25

Točke za Panvito Pomgrad so dosegli:
Rojnik 19,  Bogožalec 16, Detela 12, Šmitran 6, Pečnik 3, Drvarič 2 in Banič 1

Točke za Krko so dosegli:
Kosmina 19, Erpič 13, Bregar 11, Drobnič 10, Turk 8 in Pucelj 1

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.