https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Kako do več energije?

25.02.2017 ob 11:00  

Vas med dnevom velikokrat zagrabi utrujenost? Če je vaš odgovor da, vam bodo pomagali spadaj našteti nasveti, kako pridemo do več energije. 


Naspite se
Nadvse logičen in preprost nasvet, ki ga upoštevajo žal le redki. Namreč manj kot boste spali, slabše se boste počutili. Potrebujete namreč vsaj od 7 do 9 ur kvalitetnega spanca. Zato se odpovejte gledanju televizije, kakšno gospodinjsko opravilo pa si pustite za naslednji dan.

Gibajte se
Privoščite si vsaj kratek sprehod po svežem zraku, ki bo takoj izboljšal vaše počutje. Kajti več kot boste počivali, bolj utrujeni boste. Že nekaj minut telesne aktivnosti vas bo popolnoma zbudilo, saj bo poskrbelo za povečan pretok krvi po telesu, s tem pa večji dotok kisika v možgane. 

Foto: health.com

Pravilno se prehranjujte
Nepravilno prehranjevanje je lahko eden od vzrokov za slabo počutje in utrujenost. Iz jedilnika odstranite mastne in hitro pripravljene jedi ter sladkarije. Zaužijte pa več rib, sadja in zelenjave, polnovrednih žit. Skratka vsa živila, ki so polna vitaminov in mineralov.

Pijte veliko tekočine
Velikokrat je utrujenost posledica dehidracije. Za optimalno počutje telesa je namreč nujno popiti vsaj 1,5 litra tekočine na dan.

Pred računalnikom preživite manj časa
V sedečem položaju preživimo kar 85 odstotkov tedna in zato je nujno, da si trikrat do štirikrat na teden razmigamo telo. Če pa ste na delovnem mestu, kjer se od vas zahtevajo dolge ure pred računalnikom, si vzemite vsaj pol minute za razgibavanje ramenskega obroča.  

 

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.