https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Kema na poti novih investicij in večjega prodora v tujino

Puconci, 28.02.2017 ob 11:00  

Rezultati poslovanja prekmurske družbe Kema d.o.o, specializirane za proizvodnjo gradbenih materialov za zaključna dela v gradbeništvu, so potrditev, da družba beleži nadaljevanje pozitivnih trendov poslovanja. To je razvidno tudi iz operativnega rezultata in višjega prometa v primerjavi z letom prej. Ponosni so tudi na uspešno prodajo v tujino, kar je eden ključnih ciljev v prihodnje.


Po uspešnem prestrukturiranju in stabilizaciji poslovanja v letih 2014 in 2015 je leto 2016 potrdilo, da se je krivulja poslovanja podjetja znova obrnila navzgor. Glavni dejavnosti Keme – proizvodnja in prodaja gradbenih mas ter peskov namreč znova rasteta, za kar je bilo potrebnih tudi nekaj prilagoditev trgom. Tako je podjetje v lanskem letu skupno proizvedlo in prodalo 43.000 ton gradbenih mas, kar je za 7% odstotkov več kot leto poprej, v segmentu peskov, pa se je proizvodnja in prodaja z 38.000 tonami povišala za dobrih 8%.

V družbi poudarjajo, da je domači trg še vedno prioriteta, vendar pa zaradi zasičenosti domačega trga in rasti izvoza, predvsem gradbenih materialov, iz leta v leto dajejo večji poudarek tujim trgom, kjer vidijo velik potencial širitve in rasti. Tako na področju gradbenih materialov izvoz znaša že več kot 50 odstotkov celotne prodaje, pri tem so lani najbolj povečali prodajo v Slovaško, Romunijo in Srbijo, že tradicionalno pa je Kema močno zastopana v ostalih državah nekdanje skupne države.

Ob podobnem trendu bo kmalu potrebno zagotoviti dodatne proizvodne kapacitete, za kar so že pripravljena nova investicijska vlaganja. Prvi koraki so bili storjeni lansko leto z namestitvijo novih strojnih kapacitet za potrebe širšega prodajnega programa peskov. Kljub upoštevanju dejstev, da se je družba v 2016 razdolžila za skoraj 2 milijona evrov in zajeten znesek namenila novim investicijam, je bil dosežen več kot milijonski operativni rezultat iz poslovanja, kapital podjetja pa povečan za več kot 20%.

Ena ključnih usmeritev Keme je lastni razvoj, tako je bil poleg novih proizvodov v zadnjih dveh letih velik poudarek usmerjen tudi v izboljšanje kakovosti in celovitosti v vseh programih. To se odraža tudi v zaposlovanju in razvoju kadrov. Kadrovske potrebe zapolnjujejo z zaposlovanjem mladih kadrov s specifičnimi znanji, samo v letu 2016 pa se je število zaposlenih povečalo za več kot 10%. Med drugim so po fazi prestrukturiranja v povprečju za več kot 15% povečali osebne dohodke zaposlenih, dobro poslovno leto pa je omogočilo tudi izplačilo nagrade v višini 1.000 evrov bruto na zaposlenega.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.