https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Jure Kuhar sedmi na evropskem prvenstvu

Dortmund, 3.4.2011  

Na blazine v Dortmundu je danes stopil še drugi slovenski rokoborec Jure Kuhar in se odrezal odlično. Po treh zmagah je naletel na oviro imenovano Rafig Huseynov, kateri je kasneje postal evropski prvak. Poraz v repesažu proti Francozu Guenotu je za Kuharja pomenil končno sedmo mesto, s čimer je tudi sam več kot zadovoljen.

V kategoriji do 74 kilogramov je Jure Kuhar premagal najprej Dragana Markovića iz Bosne in Hercegovine, nato Srba Marca Devčevića, v osmini finalu pa je bil še boljši od Čeha Petra Novaka. V četrt finalu je nato naletel na Azerbejdžanca Rafiga Huseynova in izgubil, Huseynov pa je na koncu osvojil naslov evropskega prvaka. Drugo priložnost za morebitno kolajno je dobil Kuhar v repesažu, kjer pa je na žalost izgubil proti Francozu Christopheju Reneju Marcelu Guenotu, ki je bil na koncu bronast.

"S svojimi predstavami sem zelo zadovoljen. Do četrtfinala sem imel dokaj dober žreb, nato pa sem se pomeril z zelo kakovostnim azerbajdžanskim tekmecem, ki se je nato uvrstil v veliki finale. V repesažu sem tesno izgubil s Francozem Guenotom, tretjeuvrščenim z zadnjih olimpijskih iger v Pekingu. Na drugih borbah sem bil zelo suveren, moji tekmeci niso osvojili niti točke," je svoje nastope ocenil rokoborec iz Dankovcev, ki je s sedmim mestom tudi izboljšal svoj najboljši dosežek na Evropskih prvenstvih. Namreč lani je bil deseti.

Že v včeraj je tekmoval tudi Dejan Šernek, ki je osvojil sedemnajsto mesto.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.