https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO: Potrjen proračun Mestne občine Murska Sobota za leto 2017

Murska Sobota, 03.03.2017 ob 12:30  

Včeraj so se murskosoboški mestni svetniki sestali na 20. redni seji, ki je bila v znamenju sprejetja proračuna za 2017.

 

Sprejet proračun za leto 2017

Mestni svetniki so najprej v drugi obravnavi potrdili in sprejeli predlog Odloka o Proračunu Mestne občine Murska Sobota za leto 2017, ki bo znašal 21.022.423 evrov. V predlogu proračuna za drugo obravnavo so skupni prejemki glede na planirane v prvi  višji za 86.406 evrov. Do zvišanja prihaja zaradi višje povprečnine za leto 2017 (iz 530 evrov se bo zvišala na 533,50 evra).

Povečanje je planirano med drugim za financiranje izdelave energetskih izkaznic vaških domov, spodbujanje zaposlovanja mladih (BTC Campus), financiranju izdelave energetske zasnove mestne občine, odpravo napak pri prenovi kinodvorane v gledališki dvorani in financiranje neurofizioterapevta v Vrtcu Murska Sobota.

Mestni svetniki so podprli tudi Sklep o sprejetju načrta ravnanja s stvarnim premoženjem Mestne občine Murska Sobota za leto 2017.

Murska Transport bo zgradil prizidek

V naslednji točki so po skrajšanem postopku potrdili Predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o sprejetju zazidalnega načrta za obrtno cono Murska Sobota – sever. Investitor Murska Transport bo k obstoječemu poslovno trgovskemu objektu zgradil prizidek. Za gradbeno dovoljenje je potrebna sprememba veljavnega prostorskega akta.

Za električna vozila dve uri zastonj parkiranja na modri coni

Mestni svetniki so podprli tudi predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o ureditvi cestnega prometa v Mestni občini Murska Sobota. Sprememba odloka spodbuja električno mobilnost. Po spremenjenem odloku se uvaja brezplačno parkiranje za električna vozila na modrih conah do dveh ur.

Stranka SMC je predstavila predlog svetnika Mitje Slavinca, ki je želel vložiti amandma, da bi enako veljalo tudi za s posebno nalepko označena hibridna vozila. Amandma je bil pozneje spremenjen v predlog sklepa. To bodo proučili do naslednje obravnave.

Športu letos več sredstev

Podprli so tudi letni program športa v Mestni občini Murska Sobota za leto 2017, ku mu bo namenjeno 250 tisoč evrov.  Finančna sredstva namenjena športnim objektom bodo znašala 329 tisoč evrov. Skupno z investicijami pa namenjajo športu 847 tisoč evrov.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.03.2017 ob 13:50 niki gost

      ljudje božji povejte mi eno, kje je nej ta Žekš zraven.....

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.03.2017 ob 16:29 gost

      Žekš, Prelec, Štihec,... HA,HA,HA,A,HA,HAHA,...

      8 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.03.2017 ob 16:46 Gost gost

      Ka škode je napravo samo v bolnic, pa neksega sindikalista se ide...

      13 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.03.2017 ob 19:58 gost gost

      Samo eno pijtanje: se župani več ne da voditi sej mestnega sveta?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.