https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

NSi vložila novelo zakona o razvojni podpori pomurski regiji

03.03.2017 ob 13:30  

Poslanska skupina NSi je v Državni zbor vložila novelo zakona o razvojni podpori pomurski regiji, s čimer bi se močno izboljšali pogoji za odpiranje novih delovnih mest.


"Ko je Vlada Republike Slovenije lani jeseni predlagala Državnemu zboru rebalans proračuna Slovenije za leto 2017, sem ugotovil, da vlada ni zagotovila zadostnih sredstev za izvedbo zakona o pomurski regiji do konca leta 2017. V Poslanski skupini NSi smo takrat napisali in vložili amandma na proračun, in sicer v višini 3,5 milijona evrov, vendar ga je koalicija žal zavrnila," je v izjavi za javnost povedal podpredsednik NSi Jožef Horvat.

Dodal je še: "Že takrat sem napovedal, da bom z novelo zakona o razvojni podpori pomurski regiji predlagal podaljšanje izvajanje zakona še na leto 2018. To je zdaj realizirano, zakon je vložen v parlamentarno proceduro. Zakon predvideva povečanje konkurenčnosti pomurskega gospodarstva za približno 3,5 milijona evrov, s čimer bi se izboljšali pogoji za odpiranje novih delovnih mest, ki jih Pomurje nujno potrebuje."

Foto: Arhiv Pomurec.com

Lanska povprečna stopnja registrirane brezposelnosti v Pomurju je bila po besedah podpredsednika NSi za 55 odstotkov višja od slovenskega povprečja. "Pisal bom tudi vsem pomurskim županom, tudi županom občin iz ormoškega okolja, prav tako tudi reprezentativnim gospodarskim organizacijam, in prosil za podporo predlaganemu zakonu," je še napovedal podpredsednik NSi Jožef Horvat.

Novela zakona, ki jo je vložila NSi, predvideva, da bi Vlada Republike Slovenije program spodbujanja konkurenčnosti Pomurske regije 2010-2015 uskladila z določbami tega zakona v treh mesecih po njegovi uveljavitvi.