https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Peter Quilter: Glorious!

Kdaj: Sreda, 22.03.2017 ob 19:00

Kje: Lendava, Gledališka in koncertna dvorana Lendava

SNG Maribor (koprodukcija z Opero SNG Maribor), Peter Quilter: Glorious!

Svetovna uspešnica: glasbena komedija o operni divi brez posluha

Režija: Krešimir Dolenčić

Zasedba: Nataša Matjašec Rošker, Milada Kalezić, Guadalupe Barrientos, Irena Mihelič

Svetovno uspešna glasbena komedija Glorious!, ki je nastala po sodobnem besedilu britanskega dramatika Petra Quilterja (2005), temelji na resnični zgodbi najverjetneje najslabše sopranistke vseh časov, Florence Foster Jenkins (1868–1944). Florence je vse življenje sanjala o tem, da bi postala operna pevka, čeprav ni imela ne talenta niti pevske izobrazbe. Njena življenjska želja se je izpolnila po smrti očeta, ki ji je z dediščino omogočil snemanja in izdajo enkratnih in neponovljivih "interpretacij" nekaterih najbolj znanih sopranskih arij, med drugim arijo Kraljice noči iz Mozartove Čarobne piščali in arijo Adele iz Straussove operete Netopir. Omenjeni posnetki že več desetletij izvabljajo huronski smeh iz še tako zateglih trebušnih prepon. Jenkinsova je bila namreč brez občutka za ritem in intonacijo, a je to ni ustavilo na poti do "uspešne" solistične kariere – bila je edina "pevka" brez posluha in tehnike, ki ji je uspelo do zadnjega sedeža razprodati slovito newyorško koncertno dvorano Carnegie Hall. Florence je po stoječih ovacijah navdušene publike naposled postala svetovni glasbeni fenomen, s kritiki pa je, docela prepričana v svoj talent, samozavestno obračunala takole: "Ljudje lahko govorijo, da ne znam peti, nihče pa ne more reči, da nisem pela." Odštekana glasbena komedija, ki proizvaja "salve smeha in na tone sproščenega vzdušja", bo nastala z združenimi močmi ansamblov mariborske Drame in Opere.«

Predstava traja 1 uro in 25 minut ter nima odmor.

Cena vstopnice: 15 EUR, 12 EUR (dijaki, študentje)

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.