https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Peticijo za ohranitev reke Mure podpisala tudi ljutomerska županja

Ljutomer, 09.03.2017 ob 7:15  

V sredo, 8. marca 2017, so v okviru kampanje, Rešimo Muro – Ne HE Hrastje Mota, tudi v Domu kulture v Ljutomeru pripravili filmski večer za reko Muro, ki poteka pod okriljem Svetovne organizacije za naravo, Zveze društev Moja Mura in Društva za preučevanje rib Slovenije.


V okviru kampanje Rešimo Muro, je organizirana filmska turneja po vseh občinah, ki so del predlaganega biosfernega območja Mura, katerega nominacijo je vlada lani tudi potrdila.

Glavni namen filmskih večerov je javnost ozaveščati o biosfernem območju, vplivih gradnje hidroelektrarn na rečni ekosistem in ljudi, aktivisti pa želijo preprečiti gradnjo hidroelektrarne Hrastje Mota, ki bi lahko bila povod za gradnjo nadaljnjih hidroelektrarn na reki Muri.

Tudi županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba je podpisala peticijo, organizatorjem dogodka pa obljubila, da imajo njeno podporo pri prizadevanjih, da bi reka Mura ostala nedotaknjena.

Vir: olgakarba.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.03.2017 ob 8:06 pomurc gost

      Mene predvsem zanima, kaj ti zagovorniki ohranitve Mure, pričakujejo glede Mure. Ker to kar imamo zdaj, je dobesedno nič. Niti jo izkoriščamo za turizem, še manj za kmetijstvo (namakanje), niti ni sistematično poskrbljeno za nadzor biosfere, se pravi nič od nič. In zdaj takoj nasprotovati HE in ne ponuditi neko boljšo alternativo, je malce smešno.

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.03.2017 ob 11:43 gost

        Nekateri so proti, ker je to udobno in moderno, za ves drugo je potrebno znanje, razmislek in sodelovanje.

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.03.2017 ob 12:21 gost

      Trditev, da se Mura trenutno ne izkorišča za turizem ne drži. V kolikor človek ne pogleda širše in se aktivno ne vključi v svoje okolje, seveda teh dejavnosti ne zazna, vendar pa če se odpravite po Pomurju v različne turistične točke, turistično informacijske centre, hotele, zdravilišča, turistične kmetije in podobno, boste vsepovsod lahko zaznali možnosti rekreacijskih dejavnosti neposredno ob Muri, v okolici Mure ali v okolju, ki je kakorkoli povezano z njo ali še neposredno vpliva nanj. Ponujeni so vam načrtovane ali spontane dejavnosti kot so markirani pohodi, sprehajalne poti, kolesarske poti, poti za nordijsko hojo in podobno. Ponujeni so vam tudi vodeni in ogranizirani pohodi in sprehodi v omenjenem okolju in pa seveda tudi ostale dejavnosti kot naprimer spust po Muri z brodom ali rafting na Muri. Neposredno ob Muri in postajališčih broda se nahajajo tudi sprostitvene postojanke, kjer se turisti ali domačini lahko okrepčajo s pijačo in včasih tudi kakšnim prigrizkom. Pozabiti ne smemo tudi na Babičev Mlin, Otok ljubezni, pohod, ki delno poteka tudi ob reki Muri v času Maratona v Radencih, ki so vse zelo priljubljene destinacije turistov za katere ob prihodu v naše kraje ŽE vejo in si jih definitivno želijo ogledati. V kolikor boste malo povprašali v turistično informacijskih centrih ali hotelih se lahko o resničnosti zanimanja turistov (tako slovenskih, kot tujih) za reko Muro tudi sami prepričate. Govorim iz lastnih izkušenj. Ni kvaliteten turizem samo tam, kjer vse samo brsti od stavb in različnih zabaviščnih hrupnih možnosti, ampak ljudje veliko več iščejo mir in tišino, kar pa ravno Mura ponuja. Tudi možnost namakanja na področju kmetijstva imamo že sedaj in ni to možnost, ki pride v poštev zgolj in le v kolikor bi se na Muri naredila hidroelektrarna. Enako velja za nadzor biosfere. Na tem področju se že veliko ve in se stvari raziskujejo in spremljajo, več o biosferi in stanju pa lahko človek sliši na predavanjih, ki se organiziraju v sklopu filmskih večerov za reko Muro, kjer vse to in še veliko več podrobno in razumno razložijo. Škoda je, da ljudje veliko premalo vemo o tem in si tudi zato na podlagi nezadostnega znanja ustvarjamo neka svoja prepričanja, ki pa niso nujno resnična. Ko se gre o tako pomembni zadevi pa je super, da nas čim več zanima in da poskušamo o tem izvedeti čim več, da potem lahko kakovostno presodimo kaj je prav. Tukaj se najdejo tudi datumi teh srečanj kjer lahko izveste vse to in še več, jaz sem se enega udeležila, in bilo je resnično zanimivo. http://www.amazon-of-europe.com/si/menu61/news207/

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.03.2017 ob 12:34 Maja gost

      četudi se je ne izkorišča dovolj za turizem...a se sploh mora IZkoriščati?! meni je dovolj, da jo KORISTIM za nedeljske sprehode in za sanjarjenja medtem, ko strmim v njene vrtince...tega ne more nadomestiti noben kapital tega sveta. jaz mure ne dam!

      4 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.03.2017 ob 14:16 Franc gost

      Vedno je potrebno PUSLUŠATI OBE PLATI, ne samo eno in v podpis. Ajme volga

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.03.2017 ob 16:46 Q7 gost

      Volitve se bližajo in si je pač treba nabirati glasove. Njena podrepna svetnica je tudi pri Murovnikih.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. murphy2222
      10.03.2017 ob 7:23 murphy2222

      vi ste butalci,muro treba poglobiti,odstraniti čim več gramoza ne da v dokležuvju prideš čez muro ne da bi si jajca namočil,tako je plitva.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.03.2017 ob 14:31 mari gost

      Ja potli pa so bili pijani in nakajeni kak klade. Po predstavitvi, poanta je samo v tem

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      13.03.2017 ob 12:05 gost

      Je pa obisk fantastičen. Povprečno 17 ljudi, od tega 10 organizatorjev. Hahaha...

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.