https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Nogometašice Pomurja preko Olimpije v finale pokala

Ljubljana, 15.3.2017  

Nogometašice Teleing Pomurja so v nedeljo igrale polfinale pokala proti trenutno prvouvrščeni ekipi SŽNL ŽNK Olimpija in si z zmago 3:0 ponovno zagotovile vstopnico za finale Ženskega pokala NZS in s tem možnost, da še sedmič osvojijo to lovoriko.

Toda pot do te prestižne zmage je bila vse prej kot lahka. Pomurke, ki so v zimskem obdobju doživele kar nekaj sprememb, v očeh slovenske javnosti niso veljala za favorita srečanja. Ljubljančanke, za katero nastopa kopica slovenskih reprezentantk, se je v prestopnem roku okrepila še z dvema reprezentantkama Srbije. Pa tudi rezultati, ki so jih nasprotnice dosegale na pripravljalnih srečanjih, so dale slutiti, da so v Ljubljani sestavili odlično ekipo. Toda vse to in tudi slabši rezultati na pripravljalnih srečanjih, Pomurk niso prestrašili. Še več, v beltinski »Šumi« je v minulem tednu vladalo prešerno vzdušje. Igralke so bile odločene, da se Ljubljančankam maščujejo za prvenstveni poraz, zato so zadnji treningi potekali v izjemno delovnem vzdušju. Nekaj skrbi strokovnemu vodstvu naše ekipe na čelu z Nušo Ladinek, so povzročale edino rahle poškodbe nekaterih ključnih igralk.

Toda vse poškodbe so bile v nedeljo pozabljene, zato je lahko trenerka Ladinekova na igrišče z umetno travo Športnega parka Jama za Bežigradom v Ljubljani poslala najmočnejšo postavo. Tako so srečanje, ki si ga je ogledalo kar 300 gledalcev, začele Sara Nemet, Tijana Krstić, Špela Klobl, Monika Conjar, Manja Rogan, Špela Rozmarič, Nikoleta Nikolić, Biljana Bradić, Anja Prša, Tjaša Tibaut in Sara Makovec. Na klopi za rezerve so ostale Špela Fras, Helenna Hercigonaja Moulton, Nina Marič, Tjaša Nemec, Karmen Godina in Ines Sok.

V prvem polčasu ni bilo zadetkov, več priložnosti pa so imele nogometašice Pomurja. Le-te so povedle pet minut po začetku drugega polčasa, ko je po hitrem protinapadu Kolblove in ostrem predložku do odbite žoge prišla Makovčeva in zadela za 1:0. Deset minut kasneje je sledilo povečanje vodstva. Iz prostega strela je zadela Conjareva. V nadaljevanju so Ljubljančanke lažje zadihale, a vseeno so Pomurke po treh vmesnih vratnicah v 84. minuti preko izkušene Tibautove povišale na kočnih 3:0.

 

»Na začetku tekme smo si priigrale kar nekaj priložnosti, iz katerih bi lahko zadele. Videlo se je, da je bilo pri nekaterih igralkah prisotne nekaj nervoze in to je vplivalo na malo slabšo igro v prvem polčasu. V nadaljevanju smo se zbrale in prikazale mnogo boljšo igro. Videti je bilo več želje in agresivnosti v dvobojih. Po dobrem začetku se nam je odprlo in uspele smo zadeti. Zadetek nas je še dodatno motiviral, pripravljale smo si lepe priložnosti in zadele še dvakrat. Kljub nekaterim napakam, smo prikazali dobro igro tudi v obrambi, ne samo v napadu, saj je ostala tudi naša mreža nedotaknjena. Toda s to tekmo smo opravili le en del naloge, saj se nas čaka še kar nekaj trdega dela do tistega najpomembnejšega cilja v prvenstvu – novega naslova državnih prvakinj. Še enkrat čestitam soigralkam za zasluženo zmago in ponovno potovanje v Koper, hkrati pa se zahvaljujem tudi našim zvestim navijačem, ki so nas prišli bodrit v Ljubljano,« je po srečanju povedala kapetanka Manja Rogan.

Trenerka Nuša Ladinek pa je o tekmi povedala: »Taktično smo odigrali zrelo in vrhunsko. Kar smo se domenili v garderobi, so dekleta na igrišču udejanjila do zadnje podrobnosti. Izkoristili smo praktično vse priložnosti, ki so se nam ponudile. Dobro smo ustavili Olimpijo tam, kjer je najboljša. To je pomembna zmaga za našo samozavest, dekletom pa kapa dol za tole!«


Zdaj čaka nogometašice še tritedenski odmor do nadaljevanja prvenstva, nedeljska predstava Beltinčank pa nas lahko navdaja z optimizmom, toda, kot je že povedala kapetanka Roganova, je opravljen le en del naloge in zato čaka igralke trdo delo, ki pa ga bodo z največjim veseljem tudi opravile.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.