https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Svet regije razpravljal o podaljšanju pomurskega zakona

16.03.2017 ob 10:30  

Na Seji sveta Pomurske razvojne regije so se sestali pomurski župani, kjer so razpravljali o vložitvi predloga spremembe pomurskega zakona. Jože Horvat, član stranke Nove Slovenije tako predlaga podaljšanje pomurskega zakona do konca naslednjega leta, saj je v okviru zakona ostalo še 3,5 milijona evrov namenjenih za dvig konkurenčnosti in nova delovna mesta.


Lokalna gospodarska združenja predlog podpirajo in tudi zahtevajo podaljšanje veljavnosti. Svet regije je tako sprejel sklep in zahteva, da vlada podpre podaljšanje zakona, vendar še ni jasno ali bo to tudi storila, kajti Marko Drofenik, direktor direktorata za regionalni razvoj na MGRT, je povedal, da so za pomurski zakon že namenili 37 milijonov evrov, v letošnjem letu pa bosta realizirana razpisa za mlade diplomante in socialno podjetništvo.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Župani so nezadovoljni tudi z blokado evropskih kohezijskih sredstev, poroča Pomurje.si. Pomurska regija je pripravila razvojne projekte v okviru 70 milijonov evrov, saj so bile regije pozvane, da pripravijo razvojne programe. Odobrili so en projekt v vrednosti treh milijonov evrov. Bojan Suvorov, direktor Urada za kohezijsko politiko je povedal, da za črpanje sredstev iz evropskih kohezijskih skladov še ni prepozno, a hkrati opozoril na to, da bo vlada še naprej zasledovala enajst tematskih ciljev v okviru katerih bo potrjevala projekte partnerskega dogovora za razvoj regij.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.03.2017 ob 13:11 gost gost

      Ka smo pa do zdaj meli od toga zakona? Samo dosta govorjenja, pa dobro plačana nova delovna mesta teh, ki so pri koriti, ali mogoče še kaj? Do zdaj se ta ideja ni izkazala, edino goljufije so prišle na dan. Te pa ni čudno, da se ostala Slovenija protivi oz. vzdržuje od teh idej. In dokler bo tako je res škoda denarja za ta projekt.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.03.2017 ob 14:32 gost

      mij prosimo 70 miljončekuf, oni nan ponüvlejo 3 miljončeke, ka smu ži pa doubili - pa smo zapravili. No nika su su guspoudeki tüdi v žepeke djalij. Tak ka županeki pa županice, priprafte se na prihod guspoudekuv v kravaticaj, pa lakejranej punčokaj, pa pazite, ka van nede prevrouče ob sričanji z njimi.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.03.2017 ob 13:24 feri gost

      Župančeki in poslančeki Ljubljana vas ne šmirgla pet posto.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.