https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: 15. Jožefov pohod privabil veliko število pohodnikov na Cankovo

Cankova, 21.03.2017 ob 7:00  

TD Cankova, Župnijski urad Cankova, ŠD Studenec in Občina Cankova vas vabijo na 20. Jožefove dneve, ki bodo potekali na Cankovi od 17.3.2017 do 1.4. 2017. En izmed dogodkov v sklopu Jožefovih dni je bil tudi 15. Jožefov pohod, katerega so se udeležili številni pohodniki od blizu in daleč.


Pohodniki so se zbrali pred VGD Cankova, kjer so se najprej lahko okrepčali z zajtrkom. Poleg tega so v sklopu pohoda prejeli tudi pohodniški kartonček, spominček, okrepčilo na postajah in toplo malico na cilju. Pohodniki in pohodnice so se zbrali na Cankovi dobre volje, saj jih je pozdravilo lepo vreme. Vmes so obujali tudi spomine na lanskoletni pohod, ko je slika bila čisto drugačna, saj jih je na dan pohoda pričakal dež. »A pravega pohodnika tudi slabe vremenske razmere ne odvrnejo od pohoda, saj je glavna dobra družba,« so mi v večini zatrdili. »Se je pa seveda veliko prijetneje na pohod podati v lepem vremenu, saj si lahko bolj ogledaš čudovito Cankovo in okolico,« so še dodali, medtem ko so se v spomin ovekovečili na skupinski fotografiji 15. Jožefovega pohoda. Pohoda se je udeležilo okoli 80 pohodnikov in pohodnic.

Pred začetkom pohoda jih je v imenu ŠD Studenec pozdravil župan občine Cankova Drago Vogrinčič, ki je povedal, da ga veseli, da so se zbrali v tako velikem številu in dodal, da glede na dobro razpoloženje že ob začetku pohoda, ne dvomi v to, da jih bo le to spremljalo tudi celo pot. Seveda je vsem zaželel tudi srečno pot na srednje zahtevni progi dolgi približno 13 km. Pohodniki so se na pohod podali po deloma urejenih peš poteh, deloma pa po asfaltni cesti. Pohod je potekal po krožni poti, saj sta start in cilj bila na Cankovi. Trasa: Cankova–Korovci–Gerlinci–Krašči–Domajinci–Topolovci–Cankova. Pohod je bil voden.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.03.2017 ob 19:59 šalovci gost

      Idejo teuko ka se nagejo za šenki

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.03.2017 ob 12:11 marko gost

      domačij pa opet nikaj, niti telko, ka bi se župan lehko slikau zjimi. Župan, nikaj ti ne štijmle!?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.