https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Na Cvenu so folkloristi zaplesali v novih folklornih kostumih

Cven, 21.03.2017 ob 7:05  

Kulturno društvo Cven je bilo v soboto, 18. marca 2017, organizator folklorne prireditve »Plesi od tü pa tan«, kjer so se člani Folklorne skupine Kulturnega društva Cven predstavili v novih folklornih kostumih in tako napolnili Zadružni dom na Cvenu.   


Člani Folklorne skupine Kulturnega društva Cven so se na prireditvi predstavili z novimi folklornimi kostumi, ki so predstavljali podobo kmečkega prebivalstva vzhodne Štajerske do 1. svetovne vojne.

Skice za nove folklorne kostume je pripravila oblikovalka in kostumografinja Tadeja Pance, šivilja Terezija Lisec pa jih je sešila.

Na hodniku zadružnega doma je poleg prireditve potekala tudi slikarska razstava članov sekcije KulCultura, Borisa Filipiča in Sanje Korošak.

Foto: Fb Kulturno društvo Cven

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.